Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 21.10.2016.
08:15
alo.rs A

Vučić izribao Dačića: Hvala što me rušite!

Izjava potpredsednika Socijalističke partije Srbije Branka Ružića da želi da ruši najjačeg čoveka u Srbiji bila je povod da premijer Aleksandar Vučić pred svim ministrima na sednici Vlade uputi packe lideru socijalista i šefu diplomatije Ivici Dačiću, kome se ironično zahvalio na pokušaju njegovog rušenja.

Tanjug
Packe za ministra spoljnih poslova: Aleksandar Vučić i Ivica Dačić

Naime, kako saznaje "Alo!", Aleksandar Vučić je na sednici Vlade Srbije koja je održana u četvrtak "ukorio" Dačića zbog izjava Branka Ružića.

- Hvala, Ivice, što me rušite - rekao je Vučić ironično prilikom obraćanja ministrima na sednici Vlade.

Strah od Ružića

Prema rečima Dragomira Anđelkovića, stiče se utisak da se Dačić pribojava Ružića.

- Ne znamo prirodu odnosa njih dvojice, ali znamo da Ružić u svojim rukama drži gotovo celu infrastrukturu stranke, kao i da je omladina mahom uz njega, tako da nije bez argumenata u borbi sa Dačićem - kaže on.

Lider SPS-a i prvi potpredsednik Vlade Srbije ostao je bez komentara na ove premijerove reči.

Kako piše list, nikome nije jasno zašto je Ružiću bilo potrebno da, baš u trenutku kada Srbija ima probleme na spoljnom planu zbog toga što pokušava da zaštiti Republiku Srpsku i Srbe na Kosovu, veštački proizvede rat u Vladi. Dosad je izgledalo da su socijalisti dobili sve što su tražili za ulazak u Vladu, a sam Ružić se nije oglašavao prilikom nedavne čistke u SPS-u.

Nezvanični izvori "Alo!" tvrde da postoji mogućnost da Ružić na ovaj način želi da se pokaže pred strancima kao čovek na koga u budućnosti mogu računati kao eventualnu zamenu Vučiću.

- Srbiju pritiskaju i Zapad i Istok, da ne govorimo o zategnutim odnosima sa kosovskim vlastima i zvaničnim Zagrebom i Sarajevom. U takvoj situaciji vrlo je verovatno da je nekome spolja trebalo da unese razdor u državno rukovodstvo, koje je u poslednjih nekoliko slučajeva delovalo mnogo složnije nego u nekim prethodnim situacijama - tvrdi izvor.

Politički analitičar Dragomir Anđelković kaže da izjave Branka Ružića mogu da se dvostruko tumače.

- Prvo tumačenje je to da možda postoji dogovor u SPS-u po kojem bi Ružić napadao Vučića i slao poruke da SPS može da bude problem, a s druge strane da to Dačić nemo posmatra i da daje mlake izjave. Drugo tumačenje bilo bi da Branko Ružić sebe želi da podigne na viši nivo i da se svima prikaže kao neki budući lider i čovek koji sme da udari na najjačeg, u ovom slučaju Vučića - kaže on.

Prema njegovim rečima, nimalo nije slučajno što je izabran baš ovaj trenutak da se pošalje ovakva poruka Vladi.

- Sve oči su uprte u Srbiju i traži se neki jak lider koji bi mogao da u budućnosti bude lider opozicije, možda Branko Ružić tu vidi sebe ili želi da pravi nešto svoje, ali ne verujem da će izaći iz SPS-a, jer mu treba jaka infrastruktura - kaže Anđelković.

Menjati Ružića ili da SPS leti iz Vlade

Aleksandar Vulin, ministar rada, kaže za "Alo!" da Socijalistička partija i njen lider Ivica Dačić moraju jasno da se odrede kada je reč o novom napadu na Vučića.

- Nije bitan Ružić. Pitanje koje proizlazi iz ponovljenog napada na Vučića je da li SPS stoji iza ovog stava? Ako stoji, vreme je za novi raspored u Vladi, a ako ne stoji, vreme je za novi raspored u SPS-u - kaže on.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online