Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 26.02.2014.
12:01

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 71
A

Kozaci love lidera srpske dijaspore

Ne prestaje internet hajka kojom se po Ukrajini šire pozivi na linč biznismena Dragana Stanojevića iz Kijeva, inače predsednika Skupštine dijaspore i Srba u regionu.

Na internet poternici: Dragan Stanojević
 

U lov na Stanojevića prema navodima sa veb-sajta falangeoriental.blogspot.com/2014/02/blog-post_9607.html?m=0, uključili su se i neki ukrajinski Kozaci, koji su se pridružili demonstrantima sa Majdana u Kijevu, obećavajući da će pomoći u hapšenju Stanojevića.
 

RTS-u važniji izbori

Stanojević otkriva i da su ga zvali sa Radio-televizije Srbije, ali ne da ga pitaju kako mu je, već sa zahtevom da pozove dijasporu da izađe na srpske izbore 16. marta.
- Rekao sam im da država Srbija nije stvorila normalne uslove da bi dijaspora glasala - otkriva "Vestima" Stanojević.

- Kozaci u Ukrajini su podeljeni u dve grupe. Oni koji slede tradicionalne kozačke vrednosti, a čiji sam počasni član, ne stoje iza ove hajke. Pretpostavljam da je lov pokrenula druga kozačka grupa, koja se deklariše kao ukrajinska i kao ultranacionalistička. Oni su svojevremeno u svoje redove primili vatikanskog papu Vojtilu, a od zimus su aktivni na ukrajinskim protestima - izjavio je za "Vesti"

Stanojević. Pomenuta kozačka grupa između ostalog navodi da je "srpski socijalistički terorista, aktivista srpske dijaspore iz Kijeva Dragan Stanojević internetom širio lažne informacije o Evromajdanu, rekavši da su protesti plaćeni novcem sa Zapada i da su demonstranti plaćani najmanje 200 evra na dan".

"Braćo Kozaci! Neprijatelj mora znati da će biti odgovoran narodu, našem sprovođenju zakona i da nigde ne može da se sakrije u Ukrajini. Proglašavamo lov! Uhvatiti Dragana Stanojevića i pitati ga da se pokaje za hrišćanske klevete i krivokletstvo - naša je sveta dužnost!", navodi se u proglasu.
 

Svi nude pomoć

Slavka Drašković, direktorka Kancelarije za dijasporu, pozvala me je telefonom u ponedeljak i ponudila pomoć u okviru svojih ovlašćenja i nadležnosti. Zvali su me i iz naše ambasade u Kijevu, te brojni prijatelji Ukrajinci, Srbi i Rusi. Pomoć nude i članovi Skupštine dijaspore i Srba u regionu, od kojih neki smatraju da zbog pretnji likvidacijom, problem moje bezbednosti i bezbednosti moje porodice treba hitno rešiti na bilateralnom nivou između Srbije i Ukrajine, kaže Stanojević.

- To je pokušaj podmetanja da sam provokator i tvorac dezinformacija, a samo sam na svoj Fejsbuk profil preneo ono što su objavljivali ukrajinski državni mediji - kaže Stanojević.


Kozaci takođe navode da su ih "kolege iz nezavisnog Kosova" upozorili na opasnost od ruskih i srpskih špijuna i agenata čije su aktivnosti dugo mučile službe bezbednosti Ukrajine".


Ovi ukrajinski Kozaci kažu da žele da pomognu "službama za sprovođenje zakona da pronađu i uhapse stranog provokatora", kako bi "stavili tačku na progon ukrajinskih heroja" i otklonili spor "između bratskih ukrajinskog i srpskog naroda".


- Prema nekim saznanjima "lov" na mene je počeo iz kafanskih krugova i inicirali su ga Albanci. Prijatelji koje imam i među evromajdancima, dojavili su mi da su neki kosovski Albanci podmetnuli laž jednoj Ukrajinki, udatoj za Srbina, da sam ruski i srpski agent i neprijatelj Ukrajine.

- Javljeno mi je takođe da su neki albanski sajtovi preneli internet poternicu za mnom, u kojoj se takođe izražava i zahvalnost Albancima što su Ukrajincima ukazali na moju delatnost. Pretpostavljam da mi se Albanci ovim potezima svete za uspešno lobiranje koje sam svojevremeno vodio da Ukrajina ne prizna nezavisnost tzv. države Kosovo i da donese Rezoluciju kojom osuđuje taj akt - kaže Stanojević.

Kozačke uniforme na ulicama Kijeva

Pročitajte još:

* Demonstranti preuzeli kontrolu nad Kijevom

* "S naoružanim Ukrajincima ne razgovaramo"

* Ukrajina: Ekstremisti jači od američkih marioneta

* Moskva: Ne napadajte Ruse, ne izazivajte rat

POVEZANE VESTI

Sreda 26.02.2014. 13:17
To su verovatno kozaci koji su bili na strani nacista u drugom svetskom ratu. Mnogo vole Nemce, pa to ti je.
Sreda 26.02.2014. 13:53
Mirko pazi metak....! Hvala Slavko....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online