Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Nedelja 05.01.2014.
10:50
rts.rs A

''Bezvizni režim neće biti ukinut''

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za evropske integracije Branko Ružić kaže da ne očekuje da će Srbija doći u kritičnu poziciju da bude ukinut bezvizni režim sa EU i dodaje da će ovo biti godina evropskih integracija.

Ružić je rekao da ne treba zastrašivati građane ukidanjem bezviznog režima, ali ni zatvarati oči pred problemom azilanata.

Ne očekuje neprijatna iznenađenja: Branko Ružić



Napominjući da mehanizam ukidanja bezviznog režima podrazumeva da za inicijativu jedne države glasa dve trećine članica EU, on je istakao da ne očekuje da će Srbija 9. januara doći u kritičnu poziciju da bezvizni režim bude ukinut.

On je za RTS rekao da Srbija ima najveći problem sa lažnim azilantima koji žele da odu u Nemačku, te da sa tom zemljom i EU treba rešiti ovo pitanje.

Ružić je naglasio da ne očekuje neprijatna iznenađenja na prvoj međuvladinoj konferenciji Srbije i EU, kada će početi pregovori o pristupanju i biti objavljen i pregovarački okvir.

"Nema bilo kog razloga za podizanje tenzije oko neke eventualne tajnosti podataka kada je reč o pregovaračkom okviru", rekao je Ružić, navodeći da je pregovarački okvir spreman za publikovanje na sajtu Vlade Srbije, a da će njegov siže biti predstavljen 21. januara na prvoj međuvladinoj konferenciji.

On je dodao da će Srbija imati odgovor na ono što bude predstavljeno 21. januara i naveo da je cilj da se otvori šest pregovaračkih poglavlja do kraja godine.

Ružić je naveo da poglavlje 35 koje se odnosi na Kosovo ostaje i dalje najveća nepoznanica i da ima najveći stepen političkog karaktera, te da je ono nepoznanica i za Evropsku komisiju.

On smatra da u korist Srbije ide i činjenica da ove godine EU predsedavaju Grčka i Italija, koje su osvedočeni prijatelji Srbije u procesu evrointegracija.

POVEZANE VESTI

Nedelja 05.01.2014. 11:50
Петиција за Шешеља, ширите даље http://www.dverisrpske.com/sr/prenosimo/4658-peticija-za-lecenje-seselja-sa-slobode.html
Nedelja 05.01.2014. 18:30
Ti Ruzicu si jedna obicna izdajnicka Bitanga!!
Nedelja 05.01.2014. 18:33
Грађани наше земље би од 9. јануара поново могли да се нађу у редовима амбасада за добијање виза јер тада на снагу ступа одлука Европске уније да се по хитном поступку укине безвизни режим свим оним земљама из којих стиже повећан број лажних азиланата! Премијер Србије Ивица Дачић недавно је истакао да постоји реална опасност од суспензије визне либерализације за нашу земљу.После свега што је Србија урадила било би катастрофално да поново буду уведене визе. У Немачкој је у новембру било 1.700 азиланата Србије и шта о томе више да причамо.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online