Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 03.10.2013.
00:08
Beta A

"Cilj Prištine je da što manje Srba glasa"

Predsednik Odbora za Kosovo Skupšitne Srbije Milovan Drecun izjavio je da Priština zabranom ulaska na Kosovo srpskim zvaničnima tokom predizborne kampanje želi da smanji broj Srba koji će izaći na novembarske lokalne izbore i da oteža sprovođenje Briselskog sporazuma.

"Ta odluka je još jedan od sve učestalijih pokušaja Prištine da oteža realizaciju Briselskog sporazuma i utiče na konačne rezultate izbora tako da srpska lista dobije što manje glasova, a da ostale liste koje Priština javno ili pritajeno podržava, postignu što bolji rezulat, da bi mogla da kontroliše Zajednicu srpkih opština, kazao je Drecun.

Milovan Drecun

Predsednik odbora za Kosovo rekao je da bi međunarodna zajednica, ako želi veći odziv Srba na izborima, trebalo da "urazumi Prištinu, koja se ponaša destruktivno". Premijer Srbije Ivica Dačić upozorio je Brisel da će prekinuti pregovore s Prištinom i da će srpske vlasti sutra razmotriti dalje korake i tražiti stav EU o tom pitanju.

Vlada samoproklamovanog Kosova u sredu nije odobrila Dačićev zahtev da poseti Kosovo.

"Takvo ponašanje uključujući i poruku koju je poslao zamenik kosovskog premijera Hajredin Kuči izbore čni neregularinim", rekao je Drecun.

Proces normalizacije odnosa i realizacije sporazuma ne može biti uspešan uz zabrane umesto razgovora i kompromisa, rekao je Drecun.

Drecun je naveo da je na Briselu i Vašingtonu da odgovore kako Beograd može da ispuni očekivanje i da animira što veći broj Srba da izađu na izbore ako beogradski zvaničnici ne mogu da idu na Kosovo.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 03.10.2013. 00:22
Za mene je Drecun jedno od najvecih politickih razocaranja proteklih decenija. Katastrofa u cijeg se on sada portparola pretvorio! Moze slobodno one svoje ranije analize i dokumentarce da spali. Uz to i samog sebe. Jedini castan izlaz iz njegove situacije.
Četvrtak 03.10.2013. 01:29
А Ваш циљ је да предате најсветији део СРПСКЕ ТЕРИТОРИЈЕ и народ заједно са територијом, како бисте имали педербал сваки дан, само што сте ви на почетку а позади Вас су "делегати" Робске Уније.
Četvrtak 03.10.2013. 08:14
. "Ништа није тајно што неће постати јавно" . Ови мамлази се сада нешто чуде, па зар вас тројица нисте довели шиптаре и европску унију и направили границу и то уз помоћ полиције Србије на чијем је челу баш овај што га не пуштају? И шта кажеш, сад туда не можеш да прођеш? Ма немој? А неможеш ни у родни Призрен и не дају ти баш они које су твоји комунисти довели из Албаније? Требамо ли да те сажаљевамо призренац? Ајде молим те, него да знаш, престаните да верујете да је српски народ блесав!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online