Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 21.06.2013.
08:01
Beta A

Tači: Suštinski napredak za normalizaciju odnosa

Premijer Kosova Hašim Tači je izjavio u petak rano ujutru da je "suštinski ostvaren dobar napredak" na njegovom sastanku s predsednikom Vlade Srbije Ivicom Dačićem u Briselu u cilju normalizacije odnosa Beograd-Priština.

Tači je rekao da se nada da će "primenom aprilskog sporazuma obe strane biti nagrađene zasluženim napretkom u sklopu svojih težnji za evroatlantsku integraciju".

Konstruktivan sastanak: (sleva) Hašim Tači, Ivica Dačić i Ketrin Ešton
 


Tači je posle petočasovnog sastanka s Dačićem i s visokom predstavnicom Evropske unije Ketrin Ešton, koji je ocenio kao "veoma konstruktivan", istakao da je razmotreno "održavanje lokalnih izbora najesen, na kojima će moći da učestvuju i građani severa Kosova".


"Razmotrili smo pojedinosti organizacije tih izbora i posredničku ulogu koju u njima treba da ima Organizacija za bezbednosti i saradnju u Evropi (OEBS)", dodao je kosovski premijer.


Razgovori su, po njegovim rečima, "obuhvatili i policiju, i skoro imenovanje regionalnog komandira policije na severu Kosova, u skladu s kosovskim zakonoma i standardima".


"Ostvarili smo napredak o pitanju amnestije, ali su dvojica ministara pravde (Srbije i Kosova), sa svojim timovima, nastavila noćas raspravu s ciljem da se dođe do rešenja ovog pitanja", rekao je Tači novinarima.


Istakao je da je "suštinski ostvaren dobar napredak u cilju normalizacije odnosa Kosova i Srbije, a dogovorili smo se da se sledeći sastanak održi 8. jula".


"Nadam se da će, primenom aprilskog sporazuma, obe strane biti nagrađene zasluženim napretkom u sklopu svojih težnji za evroatlantsku integraciju", rekao je kosovski premijer.


Tači je dodao da će na idućem sastanku biti reči o telekomunikacijama, a u međuvremenu radne grupe će nastaviti da tehnički rade na usaglašavanju tog pitanja.

POVEZANE VESTI

Petak 21.06.2013. 11:06
Gde to ima osim u Srbiji, da te neko maltretira iz kuce istera i na kraju i ubije a da ne odgovara vec da mu priznas i titulu premijera i jos mu poklonis pola drzave, da se ne bi naljutio i to malo srba na Kosovu pobio.
Petak 21.06.2013. 11:57
Чувајмо се браћо овакви наши и запад су и бабицу зајебали...очекивала их бабица да изађу на 3,14чку а они изашли на дупе....зато су тако говњиви.
Petak 21.06.2013. 22:07
Koja odvratna trojka na slici, prestanite vec jednom, sa lobijem, samo ORGAN, ORGAN, ORGAN i izdajnici, nikad kraja, ubiste bre narod u pojam.....!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online