Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 06.05.2013.
10:24
Beta A

Drecun: Moraju se dogovoriti Vlada i Srbi sa KiM

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je danas da nema alternative i da mora da se postigne dogovor Vlade Srbije i Srba sa Kosova i Metohije o primeni sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Drecun je istakao da isključivo Vlada Srbije ima kapacitet da zaštiti interes Srba sa Kosova.

"Neko neće namerno da shvati to kao našu šansu i stvara sebi prostor za političko delovanje traženjem lošeg u svemu", rekao je Drecun za Televiziju Pink.

Vlada ima kapacitete da zaštiti Srbe: Milovan Drecun

Upitan da li do 12. maja, kada je najavljena poseta prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića Kosovu, očekuje da će se vlada i Srbi sa Kosova nešto dogovoriti, Drecun je istakao da ne postoji alternativa i da do dogovora mora doći, jer samo Vlada Srbije ima kapacitet da zaštiti njihove interese.

"Niko nema kapacitet da zaštiti interes Srba na Kosovu kao Vlada. Nikakvi pojedinci i partije čak ni strani državnici. Polazna i završna ocena je da niko kao vlada ne može da zaštiti njihove interese", istakao je on.

Drecun je naveo da predstavnici Srba sa Kosova koji se protive primeni sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine neće snositi nikakve sankcije.

"Vlada u Beogradu štiti interese dela svog naroda, a time i vitalne državne interese. U protivnom će se radovati Priština", dodao je on.

Drecun je još jednom istakao da će Zajednica srpskih opština na severu Kosova "na sve načine" biti povezana sa Beogradom. Kako je kazao biće povezana finansiranjem i matičnim knjigama i neće biti ukinuta radna mesta.

"Što se nas tiče rođena deca imaće jedan list rođenih, ali ako žele zbog slobodnog kretanja ili nečeg drugog da uzmu i kosovski biće upisani i tamo. To je formalna stvar", naveo je on.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 06.05.2013. 10:49
Danas je prvi podpredsednik Vlade Aleksandar Vucic izjavio da u Briselskom sporazumu ima i dobrih stvari koje cemo jednog dana koristiti kao sto danas koristimo i Dejtonski sporazum.Ako Vlada i predsednik Nikolic uvazavaju teritorijalni integritet i suverenitet BIH a istovremeno izjednacavaju Dejtonski i Briselski sporazum,neka onda objasne kako se Briselskim sporazumom ne priznaje nezavisno Kosovo.
Ponedeljak 06.05.2013. 14:32
Не говори се овде о продаји упаљача на велико, већ је реч држави и опстанку народа. Али, тешко ће ико из актуелне власти то разумети, за њих ''Европа нема алтернативу'' и за све остало су слепи и за све остало је њихов мозак искључен. У току је медијско умотавање гов..та у шарени папир и представљање истог као торте, коју ''грађани'' требају појести са уживањем, јер ''ЕУ нема алтернативу'' због тога што нам је близу, мада је непријатељски расположена неоколинајлна сила, а Русија - која држи ту исту ЕУ за м..а и која је светска сила далеко (која жели да нам помогне ,и помаже, на све могуће начине). Или су они тотални идиоти или сматрају Србе за тоталне идиоте или обоје.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online