Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 23.02.2013.
23:48 >> 00:46h
Beta A

Vojvođanske demokrate neće vanredne izbore

Vojvođanski odbor Demokratske stranke odbacio je danas zahteve za raspisivanjem vanrednih pokrajinskih izbora i nazvao takve zahteve koji stižu iz redova Srpske napredne stranke "licemernim".

DS: Nećemo prekrajati izbornu volju građana

"Ponavljanje takvih zahteva predstavlja nepoštovanje izborne volje građana. Očekivanje nekih budućih afera u Vojvodini kao razlog za izbore, a prećutkivanje afera koje prate republičku vladu, predstavlja klasičnu primenu dvostrukih aršina", navodi se u saopštenju.

DS je odbacio i argumente da je ekonomska situacija u Vojvodini loša i naveo da ta pokrajina ostvaruje više od 40 odsto bruto društvenog proizvoda Srbije, oko 38 odsto izvoza, a privukla je i više od 45 odsto stranih investicija Srbije. Dodaje se da Vojvodina ima najmanji uvoz i najbolje pokazatelje industrijske proizvodnje.

Ta stranka je još ocenila da dogovor SNS-a i Socijalističke partije Srbije da se međusobno podrže u drugom krugu dopunskih pokrajinskih izbora pokazuje da se njihovi kandidati "ne mogu pojedinačno suprotstaviti kandidatima DS-a".

U drugom krugu dopunskih pokrajinskih izbora u Apatinu će glasači birati između kandidata SPS-a i DS-a, a u Zrenanjinu i u Srbobranu između kandidata SNS-a i DS-a. Drugi krug izbora održaće se u nedelju, 3. marta.

Većinu u Skupštini Vojvodine ima koalicija DS-LSV-SVM-LDP, a dopunski izbori neće bitno promeniti sliku u pokrajinskom parlamentu.

POVEZANE VESTI

Nedelja 24.02.2013. 00:06
Jasno je da se SNS plaši vanrednih republičkih izobra, posebno jer znaju da posle afere sa mlekom, nemaju čemu dobrom da se nadaju. S druge strane su svesni da je Vojvodina za njih neosvojivi bastion slobodne Srbije, pa sada pokušavaju da tamo nametnu svoju vlast, kao što su to uradili u Novom Sadu. Ako negde počne rušenje SNS, to će biti u Vojvodini, zato sada očjanički pokušavaju da tamo zavedu svoju diktaturu. Da bi skrenuli pažnju javnosti sa afere oko mleka i svih ranijih afera, pokreću temu izbora. Slažem se da o izborima treba da se priča, ali ne pokrajinskim, nego o vanrednim republičkim, dok nisu Srbiju upropastili do kraja.
Nedelja 24.02.2013. 03:44
ДС-овцима је главна парола да је Војводина напреднија у економским показатељима од остатка Србије.Где су онда те паре када смо толико добростојећи.Путеви су нам катастрофа,а и стандард грађана је очајан.Лажови у Војводини оптужују Београд за све лоше што је багра на власти скривила.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online