Subota 25. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 01.09.2012.
06:01
Press A

DS mi nedostaje kao bušne cipele

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Goran Knežević priznao je da je naprednjacima teže otkako je Tomislav Nikolić napustio stranku, a da mu DS, čiji je svojevremeno bio član, nimalo ne nedostaje.

Vlada je za pomoć poljoprivredi izdvojila preko 160 miliona evra, što je najveća državna pomoć poljoprivredi u poslednjih 25 godina
 


Resorni ministar u intervjuu za "Pres"s govori o tome na koji način će Vlada intervenisati kako bi sprečila drastična poskupljenja hrane, kao i neke od olakšavajućih mera za poljoprivrednike.


Najavili ste poskupljenja hrane. Šta će sve poskupeti i kojim namirnicama će skočiti cena?

- Rekao sam da je poskupljenje hrane svetski trend, a da će Vlada intervencijama na tržištu pokušati da ga minimalizuje u Srbiji.
 

Koje mere će Vlada konkretno preduzeti?

- Interventna kupovina merkantilnog kukuruza od strane Direkcije za robne rezerve i njegov kasniji plasman na tržištu sprečiće skok cena stočne hrane, što će uz veće subvencije u stočarstvu posledično sprečiti vrtoglav rast cena mesa i mleka, a time i drugih prehrambenih proizvoda.
 

Suša je izazvala velike poteškoće, najavili ste hitne i efikasne mere Vlade. Šta planirate da uradite?

- Vlada je za pomoć poljoprivredi izdvojila preko 160 miliona evra, što je najveća državna pomoć poljoprivredi u poslednjih 25 godina.


Tražili ste da Vlada proglasi sušu kao elementarnu nepogodu. Umesto toga Vlada je propisala 15 mera za suzbijanje štete od suše. O kojim merama je reč?

- Mere podrazumevaju direktnu novčanu pomoć poljoprivrednicima, njihovo oslobađanje od pojedinih fiskalnih nameta i intervenciju na tržištu koja će stabilizovati snabdevanje robom neophodnom za nastavak poljoprivredne proizvodnje. Elementarna nepogoda nije proglašena iz formalnopravnih razloga, a mere bi bile potpuno iste i da jeste.
 

Kako biste ocenili početak rada Vlade?

-Vlada je počela dobro, rezultati će se osetiti i pre isteka prvih 100 dana rada.
 

A svoje rezultate?

- Neka o njima sude poljoprivrednici.
 

Kakav je Ivica Dačić kao premijer?

- Zadovoljan sam saradnjom koju imam s premijerom, kao i njegovim odnosom prema resoru poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.
 

Ko vam je najbolji prijatelj u Vladi?

- U Vladi imam kolege i saradnike, sa svima dobro sarađujem.
 

Kako sarađujete s Aleksandrom Vučićem. Da li je strog, šta vam savetuje?

- Odlično sarađujem s Vučićem jer on insistira da ministri budu posvećeni poslu i rezultatski orijentisani, a ja podržavam takav pristup radu.
 

Nedostaje li vam Tomislav Nikolić u stranci?

- Naravno. Naprednjacima je teže bez njega, ali je za Srbiju dobro što sada ima predsednika koji se distancirao od stranačkog angažovanja.
 

A nedostaje li vam DS?

- Koliko i prošlogodišnje bušne cipele.
 

Kako komentarišete promenu vlasti u Novom Sadu?

- Kao logičnu posledicu izbornih rezultata i promene političkih odnosa među strankama nakon izbora.
 

Jeste li zadovoljni saradnjom sa pokrajinskom vladom i Goranom Ješićem, koji u Vojvodini brine o poljoprivredi?

- Prerano je za ocenu tih odnosa.
 

Uskoro će izbori u SNS-u, jeste li kandidat za neku od vodećih stranačkih funkcija?

- Pretpostavljam da ću ostati član Predsedništva stranke. O tome će odlučivati delegati.

POVEZANE VESTI

Subota 01.09.2012. 09:29
Tip je takođe malo moralno bušan kao i te cipele koje alegorijski pominje, a što se tiče tog "trenda" zašto onda ne prate i trendove kada cene u svetu počinju da padaju, pogotovo osnovnih životnih namirnica. Pa svuda je oko nas ta tzv potrošačka korpa jeftinija nego kod nas, a plate znatno više. To mi verodostojno potvrđuju i mnogi prijatelji koji su preko leta boravili u zavičaju !
Subota 01.09.2012. 09:50
Naravno, kada te je SNS avanzovao. Iz zatvora u ministarsku fotelju.
Subota 01.09.2012. 10:13
Slusaj Mandrilu jedan,SNS te primio da bi "spustio" DS-u a i neka je mada tamo i pripadas.Medjutim poznata je stvar da si TRPO zajedno sa Halasom sebi pare u dzep.Pitam se samo u kojoj to zemlji osim U SRBIJI covek kad izadje iz zatvora sedne u Ministarsku fotelju?Treba te drzati na oku a i tvoje poslodavce.Uzgred,da li si rekao Vucicu da stanujes u kvartu koji se zove "Dolina lopova"?Za neupucene to je izmedju Beberskog i Putnikova.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online