Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 19.04.2016.
10:11
alo.rs, Vestionline A

Cela opozicija zajedno u vladi: Pajtić premijer, Šešelj ministar policije?!

Nedavno je premijer Srbije istakao kako svi njegovi protivnici vode istu politiku, te da im je glavna zvezda vodilja u kampanji parola - "mrzim Vučića". Sudeći prema pisanjima medija, i nije bio daleko od istine, pošto se pojavila informacija kako svi lideri opozicije, pojedine stranke iz aktuelne vlasti, pa čak i lider radikala Vojislav Šešelj planiraju zajedno da formiraju vladu, ali bez SNS-a u njoj. Ne znamo da li je reč o šali, ili su opozicionari rešili da se rukovode Vučićevom parolom "Ujedinjeni možemo sve", i domognu se vlasti. A evo kako bi ta vlada izgledala.

Tanjug
Da li je Šešelj budući ministar unutrašnjih poslova?

Naime, kako sazanaje "Alo!", opozicione stranke su spremne da podrže Bojana Pajtića na mestu premijera ukoliko posle izbora budu imali barem tesnu većinu u parlamentu. Lideri opozicionih stranaka, ali i SPS-a koji je trenutno u vladajućoj koaliciji, u međusobnim neformalnim kontaktima izrazili su spremnost da sastave vladu u kojoj neće biti SNS-a.

Buduća vlada Srbije u tom slučaju bila bi šarenolikija od nekadašnjeg DOS-a, sastavljena od proevropske opozicije, desnice i naravno SPS-a. Šešelj, Pajtić, Tadić, Dačić, Obradović i ostali lako bi u slučaju poraza naprednjaka formirali novu vladu Srbije i međusobno raspodelili ministarske fotelje ukoliko bi za taj projekat obezbedili podršku tajkuna, ali i stranog faktora kome smeta jak premijer Aleksandar Vučić.

Novi mandatar bi u tom slučaju najverovatnije bio lider demokrata Bojan Pajtić, koji je po ukusu Zapada i koji se na početku predizborne kampanje kandidovao upravo za to mesto.

- Kandidujem se za predsednika republičke vlade, a ne pokrajinske - poručio je Pajtić još u avgustu 2015.

Boris Tadić, predsednik SDS-a, u slučaju da ova vlada ugleda svetlo dana, mogao bi da se nađe na čelu Ministarstva spoljnih poslova, kako zbog svojih kontakata koje je sticao tokom predsednikovanja, tako i zbog ličnih želja i ambicija. Za ovo mu je ipak velika prepreka lider SPS-a Ivica Dačić, koji računa na to mesto sa kim god da pravi Vladu.

Tadićev koalicioni partner i lider LDP-a Čedomir Jovanović bi zaseo u fotelju ministra zdravlja, koje je prema izvorima "Alo!" odavno pikirao, a treći član koalicije Čeda-Boris-Čanak i predsednik LSV-a Nenad Čanak zadovoljio bi se i mestom ministra državne uprave.

Još uvek nije odlučeno ko će biti naslednik ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića. Kao potencijalni kandidati pominju se lider SRS-a Vojislav Šešelj ili predsednik NOVE Zoran Živković. Lider NOVE je već jednom bio na čelu MUP-a i to kao savezni ministar unutrašnjih poslova. Šešelj je i juče najavio da nakon ovih izbora Aleksandar Vučić više neće biti premijer Srbije.

Saša Radulović mogao bi da se vrati u svoje staro ministarstvo i postane ministar privrede. On je tu funkciju obavljao u Vladi na čijem je čelu bio Dačić.

Na čelu Ministarstva odbrane viđeni su predstavnici koalcije DSS-Dveri. Što znači da postoji mogućnost da Srbija po prvi put dobije ženu na čelu tog ministarstva i to predsednicu DSS-a Sandu Rašković Ivić. Nije isključeno ni da to ministarstvo preuzme Boško Obradović, koji se tokom kampanje zalagao za povratak vojnog roka.

Sukob Čede i Dačića

Čeda i Dačić već sada biju bitku za ulazak u Vladu. Lider SPS-a se doduše sada preporučuje Vučiću, ali i priznaje da uvek igra u prvoj ligi. Lider LDP-a je komentarišući Dačićevu poruku: "Vučiću, bolji sam partner od Čede i Tadića", naveo da se na izborima bori kako bi pobedio obojicu.

- Naši životi i ono što smo uradili, odgovor su na te podmukle rečenice Dačića. On ništa ne radi čitavog života nego što spletkari - rekao je Jovanović.

POVEZANE VESTI

Utorak 19.04.2016. 16:04
Moguće da će i Šešelj s opozicijom,ali samo da bi oni (jer su se već isuviše iblanirali)da ga iskoriste da dodju do vlasti,a s njim će posle lako-avionom za Hag.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online