Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 17.01.2014.
15:04
Z. M. - Vesti A

Zlatka ubio dvostruki život?

Bečka policija pokušava da utvrdi motiv ubistva Zlatka Novakovića (45), austrijskog državljanina rodom iz Velike Sočanice kod Dervente, pa istražitelji proveravaju mogućnost da je vodio dvostruki život. Na to su ih uputile informacije koje je Zlatko iznosio prijateljima o sebi, a ispostavilo se da su protivrečne onome što su inspektori saznali.

Biografija Zlatka Novakovića bila je puna tajni (Foto: Arhiva)
 




Kao što su "Vesti" pisale, posle eksplozije kašikare u automobilu BMW X5, u subotu noću na parkingu u Beču, pronađeni su Zlatko, koji je bio mrtav kada je stigla policija, dok je nemački državljanin Horst Valdemar V. (57), s otrgnutom rukom, podlegao na putu do bolnice.


Obdukcija je pokazala da je Zlatko ubijen sa tri hica u glavu i grudi, i to odpozadi, ali oružje i čaure još nisu nađeni. Prema nalazima obducenata kašikara je potom eksplodirala u ruci Horsta Valdemara V, koji se nalazio na mestu suvozača.

Pročitajte još:

* Bosanca raznela kašikara

* Misterija Zlatkovog ubistva

Zlatko je bio vlasnik dva kamiona i odbornik Socijaldemokratske partije Austrije (SPO) u Mondzeu, gde se nastanio sa suprugom i dve ćerke. Njegov partijski kolega Kristijan Oberšmid kaže da malo zna o poslovima Novakovića, koji mu je pričao da je mašinbravar i da je za vreme rata u Bosni radio kod rođaka u Nirnbergu.

Prema rečima komšija, Zlatko je bio zaposlen u firmi u Salcburgu koja je imala kranove, kao i u velikom koncernu elektronike.


- Rekao mi je da je njegova transportna firma tesno povezana sa velikom špedicijom iz Salcburga. Advokat te velike firme mu je pomogao kada mu je ukraden šleper - ispričao je Oberšmid.


Međutim, bečki mediji su objavili informacije iz salcburškog preduzeća koje je Novaković naveo. I u toj firmi navode da Zlatko Novaković ne postoji u njihovoj evidenciji, ni kao fizičko lice, ni kao predstavnik pravnog lica.


- Nikada nismo čuli za njega - odgovorili su iz te firme.

Biznis u Slovačkoj

Pored špedicije Trans Norix KG u Vals-Sicenhajmu Zlatko je u Bratislavi imao firmu koju je držao sa prijateljem Sašom P. On je sa Sašom uložio početni kapital od milion slovačkih kruna (oko 33.000 evra).

U potrazi za motivom zločina bečki dnevnik "Esterajh" tvrdi da je Zlatko nosio sa sobom po 30.000 evra.


- Zlatko je uvek kod sebe imao najmanje 30.000 evra kada je išao da sklapa poslove - rekao je Florijan H, koji se predstavio kao bliski prijatelj žrtve, ali je policija odbila to da komentariše.


Policija iz Salcburga, Gornje Austrije i Beča analizira i rute koje su koristili Zlatkovi kamioni. Činjenica je da su kamioni vozili kroz Španiju, Nemačku, Austriju, zemlje bivše Jugoslaviju i Bugarsku, a njima su upravljali vozači iz Istočne Evrope. Rođaci kažu da je Zlatko imao tesne poslovne kontakte u Bosni.


Postoji i trag koji policiju vodi do Bugarske, pošto je vozilo u kojem je pronađen mrtav na lizing u Bugarskoj uzeo državljanin te zemlje Georgi S. Portparol policije Tomas Kajblinger kaže da su ga inspektori već saslušali i da su u kontaktu s njim.


Kajblinger je potvrdio da pokušavaju da rasvetle okruženje žrtava i da postoji nekoliko teorija u vezi ovog slučaja, i da još nijedna nije isključena.
 

I oružje misterija

Još nije pronađeno oružje kojim je ubijen Zlatko, a postoji mogućnost da je od eksplozije dospelo u neki deo motora automobila.
Analiza kola odvija se sporo, jer kriminalističari moraju oprezno da provere svaki deo, objasnio je Klajbinger. Vozilo je usled eksplozije oštećeno i kontaminirano delovima tkiva žrtava. Još nije rasvetljeno ni odakle je kašikara i o kom modelu je reč, niti su izdvojeni svi delovi bombe.

POVEZANE VESTI

Petak 17.01.2014. 15:17
a trostruki metak.
Petak 17.01.2014. 18:05
vozio tudji auto
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online