Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 14.01.2014.
14:55
Z. M. - Vesti A

Bosanca raznela kašikara

Austrijska policija identifikovala je žrtve eksplozije ručne bombe u automobilu u 16. bečkom okrugu. Reč je o Zlatku N. (45), preduzetniku poreklom iz Bosne nastanjenom u Mondzeu i Nemcu Valdemaru V. (57).

Foto: Arhiva

Na uviđaju utvrđeno je da je bomba aktivirana u automobilu, ali ne i da li je reč o nesrećnom slučaju ili o namerno izazvanoj tragediji. Naime, saslušani su svedoci i nema naznaka da je događajem obuhvaćen još neko.

Eksplozija je odjeknula na parkingu u gusto naseljenom kraju oko tri sata ujutro i stanar obližnje zgrade pomislio je da je čuo pucanj, pa je obavestio policiju. Patrole i uviđajna ekipa brzo su stigle na lice mesta i zatekli BMW bugarskih registarskih tablica. Utvrđeno je da je bomba eksplodirala na strani suvozača, na šta su ukazali geleri. Zlatko N. zatečen je mrtav za volanom, a Valdemar V. sa otkinutom rukom i on je preminuo na putu u bolnicu.

Problemi sa zaposlenima

Stranački kolega iz SPO-a i zamenik gradonačelnika Mondzea Franc Vokner kaže da je Zlatka N. poslednji put video na sastanku uoči Božića.
- Zlatko je imao dva kamiona, a po potrebi je iznajmljivao još. Žalio se da mu je ukraden traktor koji se potom pojavio na Balkanu. Rekao mi je i da ima problema sa zaposlenima. Prevozio je špansko povrće u Austriju i Nemačku, ali poslovao je i u Bugarskoj. Ne znamo mnogo o njegovim poslovima - rekao je Vokner.

Oni nisu imali dosijee, a portparol bečke policije Tomas Kajblinger potvrdio je da nema informacija da su žrtve povezane sa krivičnim delima u Austriji ili drugim zemljama. Ostalo je, međutim, nejasno, zašto se u automobilu nalazila ručna bomba, ko je uneo i kako je došlo do detonacije.


Policiju su zainteresovali i prazni kanisteri u prtljažniku.


- Izgleda da su kanisteri novi i nekorišćeni. Naložena je hemijska analiza kojom će biti utvrđeno da li se nešto ranije nalazilo u njima, ali za to je potrebno vreme - kazao je Kajblinger.


Vozilo nije prijavljeno na Zlatka N. Naime, automobil je uzeo na lizing Bugarin Georgi S. zaposlen u Salcburgu.


- Jednostavno sam u šoku. Pozajmio sam Zlatku automobil i sa njim sam razgovarao u petak uveče. On je bio sa svojim prijateljem Valdemarom - kazao je Georgi S, koji je doprineo brzoj identifikaciji.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online