Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Četvrtak 23.06.2011.
08:44
Vestionline A

Srbi ukrali Evitin nakit

Nakit iz kolekcije bivše argentinske prve dame Eve Peron, vredan šest miliona evra, koji je pre dve godine ukraden u Španiji, pronađen je u sobi jednog luksuznog hotela u Milanu koju su iznajmili pripadnici kriminalne grupe iz Srbije, saopštila je večeras italijanska policija.

Osobe koje su iznajmile sobu u kojoj je pronađen nakit su u bekstvu i oni su pripadnici kriminalne grupe iz Srbije koja je živela u blizini Milana, izjavio je policijski potpukovnik Antonino Bolonjani na konferenciji za novinare.

Pretvarajući se da su šeici i investitori sa Bliskog istoka, lopovi su ubedili vlasnike zlatare "Hojas Sofija" u Valensiji da im proda kolekciju koju su nabavili od naslednika Eve Peron posle njene smrti.

Ukradeni nakit Evite Peron

Na sastanku u decembru 2009. godine, lopovi su tražili od vlasnika zlatare da stave nakit na sto dok su brojali 10 miliona evra koliko je trebalo da plate za nakit, a ispod stola se krio jedan od njihovih saučesnika koji je pravi novac zamenio lažnim novčanicama, prenosi Rojters.

Prodavci su posumnjali da nešto nije u redu, ali su lopovi zgrabili nakit i pobegli.

Posle višemesečne istrage španske i italijanske policije, u maju 2010. u Španiji je uhapšeno šest pripadnika kriminalne bande, a u Milanu još jedna osoba.

Kada je policija u utorak upala u sobu italijanskog hotela, jedan član bande je pobegao, ostavivši za sobom oko tri četvrtine ukradene kolekcije nakita, u kojoj se nalaze set prstenja, minđuše i tijara koju je Evi Peron poklonila holandska kraljevska porodica, javio je Rojters.

Eva Peron je umrla od raka 1952. godine, a njen suprug Huan Peron je zbačen s vlasti u državnom udaru tri godine kasnije.

On je posle toga otišao u egzil, iz koga se vratio 1973. godine da bi ponovo postao predsednik, ali umro godinu dana kasnije.

Holivud je 1996. snimio mjuzikl o životu nekadašnje prve dame Argentine, a Evitu Peron je glumila pop ikona Madona:

POVEZANE VESTI

Četvrtak 23.06.2011. 10:27
Зашто не кажете лепо истуну или пренесете ВЕСТ у целости??? Нису СРБИ украли већ ЦИГАНИ!!!! Покажите лепо фотографије лопова па се уверите!
Četvrtak 23.06.2011. 10:19
Nema tu mrdanja za sve smo stvoreni.
Četvrtak 23.06.2011. 16:52
Zasto mi bre nismo ni zasta krivi a uvek se oko nas vrte problemi zao mi je sto nisam sa novog zelanda pa dokle bre da nas posten svet ljagate pred svetom i onda se vadite kao nismo to mi slucajno smo dali pasos nekom iz ex yu ma providno je to bruka i sramota
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online