Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 10.09.2013.
15:06
B. Đokić - Vesti A

Pink panteri oteli satove vredne dva miliona evra

Čuvena grupa Pink pantera ponovo je u centru pažnje javnosti. Naime, u Mađarskoj je uhapšen crnogorski državljanin D. V. iz Podgorice za koga se sumnja da je član ove kriminalne grupe. Gotovo u isto vreme, juče je u samom centru Pariza opljačkana draguljarnica Kasti, a prema prvim rezultatima istrage policija sumnja da su pljačku nakita vrednog oko dva miliona evra počinili članovi Pink pantera, jer je akcija urađena po oprobanom metodu koji godinama koriste.

Foto: Ilustracija
 

Prema poternici švajcarskog Interpola u Mađarskoj je uhapšen D. V, saopštio je MUP Crne Gore.


- On se sumnjiči da je sa drugim pripadnicima bande Pink panter učestvovao u spektakularnim krađama luksuznog nakita u nekoliko država. On je priveden po nalogu Interpola Bern, a o tome su nas obavestile mađarske kolege - kažu u crnogorskoj policiji.

Navadili se na Trg Vendom

Tokom leta članovi Pink pantera bili su vrlo aktivni u Francuskoj. Ovo je samo poslednja u nizu sličnih pljački u Parizu i Azurnoj obali. Pogotovo je česta meta Trg Vendom, na kom se nalazi veliki broj svetski renomiranih zlatara i draguljarnica, pa je to redovno mesto spektakularnih pljački.

Samo nekoliko sati kasnije, juče rano ujutru, u centru Pariza, na Trgu Vendom, opljačkana je juvelirnica Kasti, iz koje je odneto dragocenosti vrednosti oko dva miliona evra. Zbog načina pljačke, policija je odmah posumnjala da ju je organizovala grupa Pink pantera.


Četvorica pljačkaša došlo je oko 4.30 sati ujutru do draguljarnice u džipu, kojim su se bukvalno zabili u dobro obezbeđena ulazna vrata juvelirnice. Ušli su odmah unutra, porazbijali specijalnim čekićima vitrine iz kojih su odneli nakit i luksuzne satove.


Potom su istrčali napolje i zapalili džip kojim su došli, kako bi prikrili tragove. Ispred ih je čekao crni automobil audi u koji su ušli, kojim su se velikom brzinom od skoro 160 kilometara na sat, kako je kasnije utvrđeno, odjurili ka autoputu A4.


Policija za sada traga za pljačkašima, a slučaj je preuzela Brigada za suzbijanje bandi, koja radi na najtežim slučajevima kriminala. Odmah nakon pljačke policija je posumnjala da je razbojništvo delo grupe Pink panter, koja često akcije izvodi upravo tako što se vozilima "zabije" u draguljarnice i zlatare.

Jedna od prvih pljački Pink pantera odigrala se upravo tako, kada su 2007. godine u Dubaiju članovi grupe došli sa dva automobila u tržni centar Vafi, jedan parkirali ispred draguljarnice Graf, a drugim automobilom, vozeći se u rikverc, razbili izlog. Za samo dvadesetak sekundi odneli su džakove pune nakita vrednosti 11 miliona evra i pobegli.

POVEZANE VESTI

Utorak 10.09.2013. 15:43
Promasio sam profesiju :)
Utorak 10.09.2013. 19:48
Gdje god se nešto ukrade, vi o Pink Panterima ?! Pa koliko članova ima ta grupa, a svako malo ih negdje hapse ! Neki klonirani lopovi...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online