Petak 7. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 22.09.2010.
21:59
Srna A

Dodik: Srpska zauvek, BiH dokle mora

Kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata za predsednika Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da će Republika Srpska postojati zauvek, a BiH dok mora, naglašavajući da je SNSD partija mira, koja će bez sukoba, ali odlučno čuvati RS.

RS može postojati i bez BiH: Milorad Dodik
 

"Mi smo partija mira i nećemo ništa učiniti što će narod odvesti u sukobe, ali odlučni smo da se izborimo za naša prava. RS je trn u oku Sarajevu i značajnom delu međunarodne zajednice. Ako ne mogu da je ukinu, žele da je vide što jadniju i slabiju", poručio je Dodik na tribini u banjalučkom naselju Čokorička polja.

Dodik je rekao da se kandidovao da pokaže da ovom narodu treba jedinstvo, te da SNSD-u za to trebaju glasovi i stanovnika Banjaluke. "Mi ćemo vladati našim životima i zato vas pozivam da nam date podršku 3. oktobra", poručio je Dodik.

Dodik je rekao da je energija koja se oseća za njega i njegovu stranku u čitavoj Srpskoj veoma važna i to je satisfakcija za projekte koje je ova vlast uradila.

"Danas se približavamo 3. oktobru i nema te druge snage koja bi mogla da uruši našu pobedu. O tome ko smo i šta smo ne treba da govorimo, to govore dela iza nas. O političarima govore dela koja iza sebe ostave", istakao je Dodik.

Dodik je podsetio da je 2005. godine nasledio urušenu RS i da su mu je takvu ostavili oni koji su na njega hteli da prebace krivicu za njenu propast.

Potpredsednik SNSD-a Igor Radojičić rekao je da veliku podršku koju danas ima SNSD neki neće imati kada 4. oktobra prebroje sve zajedničke kutije.

"Na izborima 3. oktobra biraćemo između onih koji su se dokazali u protekle četiri godine i onih koji su se udružili, a među njima nema društva i jedinstva. Ali, zato su iza nas četiri godine institucionalnog jedinstva i stabilnosti, četiri godine borbe protiv nametanja iz međunarodne zajednice", naglasio je Radojičić.

On je istakao da je sadašnja opozicija, dok je bila na vlasti, izgubila više od 64 nadležnosti, dodavši da Srpske danas ne bi bilo da su ostali na vlasti.

Potpredsednik SNSD-a Nikola Špirić poručio je da je SNSD sa narodom, za razliku od onih koji kažu da su "bliže narodu, kojem kao da se prikradaju".

"Dvanaest godina sam u Sarajevu i saznao sam da je Mladen Ivanić naredio da zastave idu na pola koplja kada je umro Alija Izetbegović. Zato on ne može da bude srpski član Predsedništva. On radi za muslimane", dodao je Špirić.

Predsednik Izvršnog odbora SNSD-a Nebojša Radmanović zahvalio je stanovnicima Čokorskih polja i okolnih naselja što su u velikom broju došli da podrže SNSD, rekavši da simpatizeri stranke pune dvorane i trgove širom RS.

On je naveo da je SNSD garancija očuvanja RS, dodavši da to sadašnja opozicija ne može a traži poverenje. "Ne mogu oni koji su izdali vaše poverenje tražiti podršku", poručio je Radmanović.

On je rekao da će RS biti ravnopravna u BiH ili BiH neće biti, ali da za čvrstu i jaku RS SNSD-u treba natpolovična većina, pozvavši okupljenje građane da 3. oktobra glasaju za najbolje.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online