Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 12.06.2018.
13:55
Vestionline, Tanjug A

Danas blokade saobraćaja širom BiH

Vozači u Banjaluci, Prijedoru i Mostaru danas su zaustavili saobraćaj u znak protesta zbog visokih cena goriva, što je prouzrokovalo gužve na pojedinim saobraćajnicama u tim gradovima.

Twitter/Impresionista ‏
Foto: Ilustracija

Kratkotrajne blokade zabeležene su i u nekim manjim gradovima, ali je izostala najavljena blokada u drugim većim gradovima.

Iako je juče u 17 sati saobraćaj bio blokiran i u Sarajevu, Zenici, Tuzli, Prijedoru, Visokom te na magistralnom putu M-17, danas su Mostarci, Banjalučani i Prijedorčani odlučili da nastave akciju "Stop poskupljenju goriva".

Blokadu je organizivano sarajevski aktivista i predsednik Prve stranke BiH, Amer Bekan, preneo

je sarajevski portal Klix.

Njemu su se priključili jednim delom i ostali učesnici u saobraćaju.

Bekan je tom prilikom kazao kako je šteta što se u proteste snažnije ne uključe taksi vozači, već pristaju da poskupljenje goriva prebace na građane. 

- Mostar je juče bio jedini grad u BiH u kojem nisu održani protesti, a imaju najskuplje gorivo i izbori se nisu održali već 10 godina. Jesu li vas SDA i HDZ toliko isprepadali ili se bojite i svoje sene? Upravo idem u Mostar da budem prvi koji će to učiniti, a vi se stidite i pravdajte svojoj deci kako ste miševi! 17h na tranzitu - napisao je na svom profilu Amer Bekan, predsednik Prve stranke Bosne i Hercegovine.

Blokada saobraćaja u Banjaluci je trajala nešto duže, a policajci su sve vreme nadzirali blokade te nakon blokada usmeravali saobraćaj.

Pokretač inicijative blokade saobraćaja je Nikola Grbić, predsednik Udruženja prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport RS-a.

On je danas medijima potvrdio da će vozači u Banjaluci i danas na sat vremena zaustaviti svoja vozila.

Prema Grbićevim rečima, na jučerašnje upozorenje i blokadu saobraćaja niko od nadležnih nije reagovao, zbog čega vozači nastavljaju s blokadom saobraćajnica dok se ne udovolji njihovim zahtevima.

Jedan od inicijatora ove akcije danas je rekao da poskupljenje goriva odlazi u krajnost.

- Protesti bi trebalo da se održavaju dok se ne vrate realne cene, jer se ne može živeti samo za gorivo, dok neki imaju milione - kazao je za ovaj sarajevski portal jedan neimenovani Banjalučanin.

Akcija blokade saobraćaja zbog oskupljenja goria pokrenuta je na društvenim mrežama pod nazivom "Stop poskupljenju goriva" u kojoj se vozači pozivaju da svaki dan na sat vremena zaustave svoje automobile. 

Facebook grupa "Stop poskupljenju goriva" ima više od 12,5 hiljada članova iz svih delova BiH.

Iz MUP-a KS su se oglasili saopštenjem da će svi vozači koji budu učestvovali u blokadi saobraćaja biti evidentirani i kažnjeni.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online