Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 11.06.2018.
09:34
Vestionline, Tanjug A

"Protesti zbog cene goriva-teror manjine nad većinom"

Protesti u Srbiji zbog povećanja cene goriva predstavljaju teror manjine nad većinom i organizuju ih Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Dveri, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

N. Đurović
Vulin: Kada treba da se povećaju plate onda je u redu što država ima novac, ali kako je prikupila to nema veze

- Sada svi treba da prilagođavamo svoje obaveze tome što je neko odlučio da svoje političke ambicije koje ne može da sprovede na izborima sprovode na ulici. Nebitno je da li smatrate da li je gorivo skuplje, da li treba da bude jeftinije ili ne, svako misli da sve treba da bude jeftinije, to je normalno - rekao je Vulin za TV Pink.

On je kazao da oni koji se kriju iza protesta trebalo bi da izađu i preuzmu odgovornost.

- Kako ćemo znati da je u redu, da smo ispunili vaše zahteve, koji su vaši zahtevi, ko ih je postavio, kako ćemo znati sa kim se pregovara i sa kim se razgovara? - kaže on.

Država, kaže, ima nekoga ko se bavi time da li mogu da se spuste akcize ili ne, da li će to uticati na druge stvari. Da li će biti smanjena cena goriva zavisi od nekoliko stvari, kakva će cena biti na svetskom tržištu, kakva je politika Vlade, rekao je on.

- Za par dana se više niko neće sećati goriva, imaćete zahteve za ostavku Vlade, predsednika Republike, niko se neće sećati zašto je počelo. Kada treba da se povećaju plate onda je u redu što država ima novac, ali kako je prikupila to nema veze - kazao je.

Dodao je da su se ovakve scene mogle videti i posle predsedničkih izbora gde je predsednik Vučić pobedio sa velikom razlikom.

- Ovo je primer terora manjine nad većinom. I tada su političke stranke to organizovale. Političke stranke stoje iza ovoga, one to podržavaju i hvale kao divnu sliku Srbije - istakao je Vulin.

Naveo je da se na isti način radilo u Ukrajini 2013. godine, te da se sada koriste potpuno iste metode i upozorio da se ne može očekivati da isto radite, a da ne budu iste posledice.

Kaže i da će se u narednih nekoliko dana pojaviti fotografija na kojoj će vozaču kamiona ili Hitne pomoći koji se naginje kroz prozor, lepa draga devojka ponuditi cvet, što će kako kaže, biti simbol protesta. 

- To smo imali u Ukrajini, Rumuniji, Slovačkoj, gde ste imali i kordone policije. Na svu sreću naša policija neće praviti nikakve kordone, vodiće računa o poštovanju zakona, ali neće nikoga da ugrožava, pokazuje maksimalno strpljenje, pribranost - istakao je Vulin.

Komentarišući da najveće kritike dolaze od DSS, Vulin je podsetio da je za vreme njihove vladavine Kosovo proglasilo nezavisnost, da je oslobođeno 2.500 albanskih terorista, kao i monstrumi koji su silovali srpsku devojčicu i bacili je u krečanu, a oni nisu "prstom mrdnuli".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online