Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 11.12.2016.
22:27
Srna A

"Zna Hrvatska kako mudžahedini ulaze u BiH: Na Ozrenu su sekli glave Srbima"

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra da predsednik Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović ima relevantne podatke za svoju tvrdnju da se iz Islamske države u BiH vraćaju hiljade boraca, podsetivši da je preko hrvatske teritorije za vreme rata u BiH ušlo četiri i po hiljade mudžahedina.

Reuters
Hrvati najbolje znaju kanale kojima mudžahedini stižu u Bosnu: Milorad Dodik

- Oni su po pravilu sekli glave Srbima tamo na Ozrenu i niko se na to nije okretao - rekao je Dodik za N1 televiziju.

Prema njegovim rečima, ako je Hrvatska tada imala kanale za propust mudžahedina, verovatno je danas najinformisanija na koji način i ko ulazi u BiH, pa i više nego strukture iz Sarajeva.

Dodik je rekao da bošnjačka politička i bezbednosna struktura u Federaciji BiH logistički pokriva stvaranje materijalnih i ljudskih pretpostavki za jačanje ekstremizma i terorizma.

Ocenivši da se svaki normalan čovek na ovom prostoru boji ovih pojava, Dodik je istakao da nisu svi Bošnjaci i muslimani teroristi, ali da su oni koji su u poslednje vreme činili terorističke akte u regionu isključivo radikalizovani muslimani.

- U tom pogledu postoje činjenice, informacije o organizacijama, finansiranju, licima koja su organizovala odlaske - naveo je Dodik.

Upitan da li poslednje izjave Kitarovićeve o BiH predstavljaju mešanje u unutrašnje stvari BiH, Dodik je rekao da BiH nema unutrašnje stvari.

- Mislim da BiH nema unutrašnje stvari, da njene stvari kreiraju stranci i da u tom pogledu aopsolutno nema nikakvog subjektiviteta, pa ni na unutrašnjem planu ni unutrašnjim stvarima - istakao je predsednik Srpske.

On je dodao da BiH nije nikakva država i da u formalnopravnom smislu može da bude državna zajednica ili zajednica država, ali ništa više.

- BiH ima međunarodne funkcije i ništa više, nema suda i tužilaštva. Kad mi neko objasni šta su unutrašnja pitanja BiH onda ću biti u mogućnosti da objasnim da li se gospođa Kitarović mešala u unutrašnje stvari BiH ili nije - zaključio je Dodik.

POVEZANE VESTI

Nedelja 11.12.2016. 22:58
Upitan da li poslednje izjave Kitarovićeve o BiH predstavljaju mešanje u unutrašnje stvari BiH, Dodik je rekao da BiH nema unutrašnje stvari. - Mislim da BiH nema unutrašnje stvari, da njene stvari kreiraju stranci i da u tom pogledu aopsolutno nema nikakvog subjektiviteta, pa ni na unutrašnjem planu ni unutrašnjim stvarima - istakao je predsednik Srpske. On je dodao da BiH nije nikakva država i da u formalnopravnom smislu može da bude državna zajednica ili zajednica država, ali ništa više. - BiH ima međunarodne funkcije i ništa više, nema suda i tužilaštva. Kad mi neko objasni šta su unutrašnja pitanja BiH onda ću biti u mogućnosti da objasnim da li se gospođa Kitarović mešala u unutrašnje stvari BiH ili nije - zaključio je Dodik. ++++++++++++++++++++++++++++++++...
Ponedeljak 12.12.2016. 00:09
Oficir Al Kaide Ali Hamad, državljanin Bahreina, priznaje da je i lično za vreme rata u BiH učestvovao u stravičnim zločinima odreda „El Mudžahedin" nad Srbima i Hrvatima!- Najveći broj ubistava izvršio je Egipćanin Abu Mina, oficir zadužen za bezbednost i specijalne zadatke u odredu „El Mudžahedin". Mina je ljude ub,ijao motornom testerom i velikim nožem. On je ub,ijao zarobljene Srbe u Zavidovićima. Pred postrojenim mudžahedinima on je Srbima sekao glave sekirom i velikim nožem... Sekao je žive ljude motornom testerom, naređivao nam da nabijamo zarobljenike na kolac i da ih ostavljamo da umru u najgorim mukama... - Abu Mina je ub,io četrnaestogodišnjeg dečaka na području Orašca, gde se izvodila obuka pripadnika odreda „El Mudžahedin". Dečakovog oca su prisilili da gleda kako mu ub,ijaju sina... - U okolini Orašca lično sam video ubistvo jednog Srbina. Pre ubistva zarobljena su četiri katolička fratra, a trebalo je da budu razmenjeni za naše vojnike. Abu Maiz iz Saudijske Arabije je tada fratrima rekao: „Sada ćete videti kako mudžahedini ub,ijaju". Onda je pozvao Sabahudina. Dao mu je nož i rekao: „Mi ćemo ti omogućiti da ub,iješ jednog Srbina". Taj Sabahudin je, inače, bio invalid, nije bio sposoban za borbu... Tada je Asim Ramulju udario žrtvu i oborio je na zemlju. Držao mu je noge, a Sabahudin mu je seo na leđa i zaklao ga. Zatim je Abu Maiz odvojio glavu od tela i odneo je do zarobljenih fratara, terao ih je ljube odrubljenu glavu... - Abu Maiz je pričao da je on zajedno sa Imadom El Misrijom, Abu Minom, Abu Mealijom, Abdul Barom i Abu Hamazom ub,io dvojicu Britanaca, novinara Bi-Bi-Sija.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online