Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 10.11.2016.
16:49
Tanjug A

Ćamil popustio: Mladen Grujičić novi načelnik Srebrenice

Bivši načelnik Srebrenice Ćamil Duraković ipak se pojavio u zgradi Opštine i predao dužnost svom nasledniku Mladenu Grujičiću. Duraković, naime, juče nije došao, ali se danas predomislio, pa je u toj opštini izvršena primopredaja vlasti.

Srna
Predaja dužnosti: Ćamil Duraković i Mladen Grujičić

Grujičić je zahvalio Durakoviću što je pokazao korektnost i, ipak, došao da se primopredaja obavi demokratski i u skladu sa propisima. On je izrazio očekivanje da će ostvariti međusobnu saradnju s ciljem uspešnijeg rada i poboljšanja stanja u ovoj sredini.

- Drago mi je što su ovim demantovane priče zlonamernih da ću naići na opstrukciju i ometanja u radu. To nije potrebno nikome, jer nam je zajednički cilj da stvaramo uslove da bude bolje svim građanima ove opštine, bez obzira na njihovu političku opredeljenost i nacionalnu pripadnost - rekao je Grujičić, prenela je RTRS pozivajući se na Srnu.

Istakao je da je svestan da je preuzeo ogromnu odgovornost, jer je opština Srebrenica veoma osetljivo mesto, poznato u celom svetu i posvećuje mu se posebna pažnja, ali da želi da formira tim i multietničku skupštinsku većinu koja će omogućiti da se zajedničkim radom popravlja imidž ove lokalne zajednice i omogući njen razvoj.

- Nastavićemo realizaciju započetih projekata i pokrenuti nove. Cilj je da što pre usvojim rebalans budžeta za ovu godinu i pripremimo budžet za iduću, kao i program rada. Očekujemo saglasnost Ministarstva finansija Republike Srpske na predlog rebalansa budžeta - rekao je Grujičić.

Duraković je s druge strane rekao da mu je cilj da se stanje u ovoj sredini normalizuje, da se sačuva mir i da građani ne osete zastoj u funkcionisanju lokalne vlasti.

- Kao što je meni bolno ne biti načelnik i Grujičiću je bolno biti na toj dužnosti, jer su obaveze i očekivanja ogromni, a mogućnosti su ograničene i često se nailazi na nerazumevanje - rekao je Duraković.

Poželeo je uspeh u radu novom načelniku i istakao da ga raduje da su Grujičiću interesi građana prioritet u radu.

Prema njegovim rečima, Grujičić nije zatekao dugove u budžetu i opština će moći da izmiruje obaveze do usvajanja rebalansa.

Duraković je rekao i da njegova apelacija Ustavnom sudu BiH na rezultate izbora u Srebrenici nije političko pitanje nego korišćenje zakonskog prava i da ne zna kada će biti odlučivano i kako će se sud odrediti o toj apelaciji, ali je želeo da iskoristi tu pravnu mogućnost.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online