Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 14.10.2016.
20:45
Tanjug A

Dodik: Sve su to "sabrana dela" Bakira Izetbegovića

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da nije važno mišljenje lidera SDA Bakira Izetbegovića i da ta stranka kao gubitnik na lokalnim izborima u BiH ima pravo da se ljuti, kao i da ponavljanja izbora u Srebrenici neće biti, bez obzira na to koliko je za Bošnjake bolan poraz Ćamila Durakovića.

Reuters
Stav Bakira Izetbegovića nije bitan: Milorad Dodik

Komentarišući stav Predsedništva SDA da će pružiti podršku Bošnjacima u Republici Srpskoj da podnesu krivičnu prijavu protiv njega zbog navodnog izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje, predsednik Srpske je rekao da je poznat pristup bošnjačkih političara da treba da budu proganjani političari iz Republike Srpske.

- To je doprinos sabranim delima Bakira Izetbegovića. Izetbegović je tek lider jedne partije koja je jaka kod muslimana i ništa više, ima svoje probleme koje pokušava da reši i palo mu je na pamet da sve i svašta ganja, potiskuje ili preporučuje da ganjaju Milorada Dodika - rekao je predsednik Srpske, koji je lider SNSD-a.

On je poručio da svako ko misli da treba da ga tuži to i uradi, ali da je drugo pitanje ako se time bavi jedna politička partija.

- Ne čitam saopštenja SDA, ali mislim da mi imamo daleko bolje poruke, da je partija na vlasti SNSD zajedno sa koalicionim partnerima (DNS i SP) odneo maestralnu pobedu  istakao je Dodik, prenele su banjalučki mediji.

On je naveo da su SNSD i koalicioni partneri osvojili načelnička mesta u mnogim opštinama, te ponovio da neće biti ponovljenih izbora u Srebrenici.

- Znam da je za njih bolno da njihova vedeta Ćamil Duraković, koji je mislio da je perjanica politike Bošnjaka na ovim prostorima, izgubi izbore od dobrog momka Mladena Grujičića, anonimnog za opseg onoga što je Duraković gradio za sebe i izgubio izbore, što govori da nije čak uspeo da pređe ni Srebrenicu kao prag u političkom smislu - rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je dodao da je prisustvo policije u srebreničkoj opštini, dok se tamo nalazio izborni materijal, bilo isključivo po nalogu tužioca, te da je u tom smislu sve jasno.

Dodik je naveo da je i SNSD razočaran zloupotrebom izbornog procesa u Bijeljini, ali da čeka odluku nadležnih organa.

- Činjenica je da su prvi ljudi SDS-a uzimali lične karte od Roma i glasali za njih, što govori o zloupotrebi procesa - istakao je Dodik.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online