Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 25.05.2016.
20:29
M. Obradović - Vesti A

Zapalio Bosnu iz Švajcarske

Nakon što je banjalučki biskup Franjo Komarica uporedio Banjaluku s Blajburgom, još jedan verski velikodostojnik podigao je političku buru u Srpskoj. Poglavar Islamske zajednice Husein Kavazović na jednom skupu u Švajcarskoj održao je skandalozan govor u kome je Srbe nazvao "vlasima"!

youtube,com
Govor mržnje: Husein Kavazović

Naime, Kavazović je govorio o predstojećim lokalnim izborima u BiH, a pozivajući Bošnjake iz dijaspore da se registruju i glasaju u Srebrenici, on je poručio da se ne sme dopustiti da "vlah vlada" u tom gradu!

- Nećemo halaliti nikome ko bude mogao, a ne bude htio. Svako ko može dati svoj glas, svako ko može da se registruje, svako ko može dozvoliti da "vlah" ne vlada u Srebrenici. Nek mu je haram ako to ne učini... To je naše i to ne možemo ostaviti - rekao je Kavazović.

U muslimanskoj terminologiji haram znači da je nešto zabranjeno i da za to sledi kazna. U kontekstu Kavazovićevog govora, reč "haram" se može prevesti i kao težak greh. Inače, Kavazović je još jedan govor sa vrlo opasnim porukama održao u Švajcarskoj.

- Ili da se krvlju zalijevamo ili svake četiri godine da idemo na izbore i da potvrdimo svoj suverenitet. Birajte Bošnjaci, da li da svakih 20-30 godina krv lijemo ili da izađemo na izbore. Naša kuća je naša obaveza, a sačuvati Srebrenicu, pogotovo. Valja se protiv njih i mezarovima (grobljima) braniti. Ostanite budni za svoju domovinu - naveo je Kavazović.

Istup poglavara IZ BiH u Srpskoj ocenjuje se kao klasičan govor mržnje.

- Kavazović govori glasno ono što većina muslimanske političke elite misli. Njegovo raspirivanje mržnje je opasnije od namere da Bošnjaci ne dozvole da Srbin bude načelnik bilo koje opštine - kaže Nenad Stevandić, potpredsednik Narodne skupštine RS.

Staša Košarac, šef kluba SNSD-a u Parlamentu BiH, ističe da je Kavazović poslao vrlo tendencioznu, ružnu i nepotrebnu poruku.

- Mene žalosti činjenica da Kavazović nije naučio ništa da retorika kakvu je imao njegov prethodnik Mustafa Cerić ne doprinosi pomirenju i nekim boljim rešenjima, ali očigledno je to izbor samog Kavazovića - rekao je Košarac.

Spremaju novu podvalu

U Srebrenici je pre četiri godine na lokalnim izborima napravljen klasičan izborni inženjering. Na stotine osoba koje nemaju nikakve veze s tim gradom te godine se prijavilo da tamo žive samo kako bi glasali na izborima i omogućili Ćamilu Durakoviću da pobedi. Nakon glasanja, većina ih se odjavila i ponovo prijavila u mestima gde inače žive, a među njima je bio i novopazarski muftija Muamer Zukorlić. Izvesno je da i ove godine predstoji slična kampanja, a Kavazovićev govor je samo uvertira.


 



 

POVEZANE VESTI

Sreda 25.05.2016. 20:38
Жалосно је да и даље којекакве њушке у врху настоје да празноглаве чобане гурну у нови крвави рат, који би чобанима донео нову катастрофу на веђ постојећу катасторфу а "елити" џакове eвра...
Četvrtak 26.05.2016. 00:46
Gde si bio 93 ??? Svako g.vno smrdi pa i ovo nije nista novo.
Petak 27.05.2016. 13:16
Lojavo djubre neznam sta hoce od Srba??Rekao sam milion puta da je zivot lepsi bez srpski neprijatelja to jeste muslimani,siftari,krvati;.....Znaci Srbi pamet u glavu znate ko je vas vekovima kl-ao i ub-ijao!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online