Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 02.08.2013.
00:44
Srna A

"Holbrukov sin deo kampanje protiv RS"

Profesor Darko Tanasković ocenio je da je sineasta Dejvid Holbruk, sin diplomate Ričarda Holbruka, svojom nedavnom izjavom koju je dao sarajevskim medijima da bi njegov otac da je živ menjao "frustrirajući" Dejtonski sporazum, uključen, hteo to ili ne, u stalnu, a odskora i pojačanu kampanju protiv Republike Srpske, a samim tim i vitalnih interesa srpskog naroda u BiH.

Dejvid Holbruk, sin pokojnog diplomate Ričarda Holbruka
 


Tanasković je konstatovao da je "zadivljujuće" ali i "zastrašujuće" do koje mere protivnici Dejtonskog sporazuma, prevashodno iz redova Bošnjaka, ali nikako samo Bošnjaka, do opsesivnosti sistematski nastoje da iskoriste svaki povod i priliku, ma koliko to neprimereno i otužno bilo, da se bace kamenom i odapnu bar neku strelicu na Republiku Srpsku.

"Neprijatelji srpskog naroda i Republike Srpske dosledno pokušavaju da u svoja kola upregnu sve moguće činioce, a radi usredsređivanja i pojačavanja pritiska na pravcu glavnog udara. Strategijski cilj je temeljna revizija, odnosno promena ili ukidanje Dejtonskog sporazuma i slabljenje ustavnog položaja i državnosti Republike Srpske", izjavio je Tanasković za Srnu.

On je naglasio da ovakvi pristrasni i jednostrani nastupi belosvetskih umetničkih i estradnih veličina, a češće "veličina", ne mogu doprineti uobličavanju i širem usvajanju iole uravnoteženije predstave o burnim i protivrečnim zbivanjima tokom devedesetih godina prošlog veka, a o pomirenju i da se i ne govori.

"To je, valjda svakome jasno, sem onima koji tvrdoglavo ističu da su preduslov za pomirenje istina, pravda i pokajanje, pri čemu priznaju samo svoju 'istinu', pravdu vide isključivo kao kažnjavanje pripadnika srpskog naroda, a kao dokaz pokajanja bi bili spremni da prihvate jedino ponizno izvinjenje sa srpske strane, odnosno, kako vole da kažu, katarzu unutar celog srpskog nacionalnog korpusa", naglasio je Tanasković.

On smatra da ovakvo "zadrto jednoumlje" koje se patetično zaogrće ruhom visokih ljudskih i etičkih principa, neminovno vodi povećavanju distance među konstitutivnim narodima u BiH, kao i produbljivanju međunacionalnog i međuverskog nepoverenja.

To bi, upozorio je on, "pod određeni uslovima moglo ponovo ukresati i plamen otvorenog sukoba".

POVEZANE VESTI

Petak 02.08.2013. 03:32
Ајде сине, очевим стопама што пре.
Petak 02.08.2013. 10:29
Ma moze samo popusiti kao i njegov tata.
Petak 02.08.2013. 13:28
Ето одакле иду напади на Додика и СПЦ с јасним циљем уништења свега српског!Коме то до сада није јасно,за жалење је!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online