Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 07.09.2015.
05:10
B. Simonović - Vesti A

Srbija i Rusija koče Crnoj Gori put u NATO

Najveći protivnici ulaska Crne Gore u NATO biće Srbija i Rusija. Toga su potpuno svesni u Vladi Crne Gore i najužem rukovodstvu države i to su mi potvrdili najodgovorniji ljudi u državi sa kojima sam nedavno razgovarala.

endthelie.com/Arhiva
Nediplomatska izjave hrvatske ambasadorke u Podgorici

Ovu u najmanju ruku nediplomatsku izjavu dala je hrvatska ambasadorka u Podgorici Ivana Sutlić Perić, koja je učestvovala na jednoj "agitprop" tribini u Danilovgradu na kojoj su predstavnici crnogorske vlasti agitovali za ulazak Crne Gore u ovaj vojni savez, objašnjavajući prisutnima kakvo ih blagostanje čeka, što će se, kako tvrde, dogoditi već krajem ove godine.

A da hrvatska ambasadorka takvu skandaloznu izjavu nije izmislila, moglo se indirektno zaključiti i iz besede Veska Garčevića, crnogorskog koordinatora za NATO, koji je takođe govorio na ovoj tribini:

- Oni koji se zalažu za neutralnost Crne Gore ne kažu da bi je to koštalo mnogo više nego učlanjenje u NATO - tvrdi Garčević.

- Kao neutralna država morali bismo da izdvajamo između 100 i 150 miliona za odbranu , a kao članica NATO-a taj iznos bi bio 40 miliona evra. Uz to, ukoliko ste neutralni morate imati neku državu koja će vam garantovati takav status.

Ne objašnjavajući kako se to može govoriti o neutralnosti ako tu neutralnost garantuje neka državna sila, Garčević, koji je za primer naveo Kipar, čiju neutralnost štiti i garantuje Engleska ili Maltu, koja je "neutralna" pod zaštitom Italije:

- Ukoliko biste i pronašli zemlju koja će vam garantovati neutralnost, ona bi bila članica NATO-a - kazao je Garčević i dodao da je jedina alternativa takvom obliku neutralnosti da Crnoj Gori takav status garantuje Rusija.

- Mislim, međutim, da to ne bi bilo dobrom za Crnu Goru - zaključio je Garčević, ne objašnjavajući zašto to ne bi bilo dobro.
 

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 07.09.2015. 14:13
Nikada u istoriji nije postojao pojam zasebnog naroda Crnogorskog sve do pojave izdajnicckog sekule drljevica i vampira broza. I Crnojevici i Balsici i svi ostali osjecali su se Srbima. I kralj Nikola je ne jednom rekao da je Srbin a Crnogorci Srbi. Onaj dio Crnogoraca koi se odrekao Srbstva ujedno se odrekao i svoje istorije. Naknadno proglasavanje Crnogorski vladara pripadnicima Crnogorske nacije nema nikakvo uporiste u istoriji i istoriskim zapisima. Nemoze se biti nasljednik Srbski vladarski porodica u Crnoj Gori i ujedno biti pripadnik nazovi nacije crnogorske koja je prvi put u istoriji formirana 1945e godine. Neka se odluce sta su.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online