Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 21.07.2013.
02:32
RTS A

Pahor se uzdao u Borisa, kad ono - Toma

"Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je krunisao evropske napore Srbije. On je imao hrabrosti da uradi ono što moj prijatelj Tadić nije imao hrabrosti da učini", rekao je u slovenački predsednik Borut Pahor u Skoplju u intervjuu za makedonsku televiziju Sitel.

U ovom trouglu za jednog nema mesta (i to za onoga koji se ne smeši): Borut Pahor, Tomislav Nikolić i ne toliko hrabri Boris Tadić
 

Prema njegovim rečima, sporazum između Srbije i Kosova je ključ za stabilizaciju regiona. Pahor je dodao i da je, kada je Nikolić izabran za predsednika "bio skeptičan, jer u principu ne veruje nikome ko je u prošlosti imao veoma nacionalnu retoriku".


"No, ono što sam očekivao da moj prijatelj Tadić uradi, on nije uradio, a Nikolić je na kraju smogao hrabrost za to. On zaslužuje priznanje", rekao je Pahor.


Slovenački predsednik je optimista kada je reč o daljem napretku Srbije ka EU i podršci Nemačke naporima Beograda.


"Mislim da bi bila velika greška da EU ne razume ogroman napor pregovarača" iz Beograda i Prištine", rekao je Pahor, a posebno, kako je dodao, napore Srbije.


Predsednik Slovenije je u dvodnevnu posetu Skoplju došao kako bi svom kolegi Đorđu Ivanovom preneo jasnu poruku šta bi Makedonija trebalo da uradi da dobije datum pregovora sa EU. 

“Opstaće Bosna, neće Srpske da se otcepi“

Slovenački predsednik takođe veruje da se Bosna i Hercegovina neće raspasti i da Republika Srpska neće proglasiti nezavisnost.

"Naprotiv, mislim da BiH ima potencijal. To je multikulturna i multietnička država i iskreno mislim kada kažem da Bosanci - Bošnjaci, kao i Srbi i Hrvati imaju zdrav razum i iskustvo, ali im je potrebna politička volja da se kreira ustavno rešenje koje će im omogućiti koegzistenciju," rekao je Pahor, istakavši i da je BiH bogata resursima, kao i vrednim i pametnim ljudima.

POVEZANE VESTI

Nedelja 21.07.2013. 10:48
Koordinaciono telo za EU Ivica Dačić Suzana Grubješić Aleksandar Vučić Rasim Ljajić Jovan Krkobabić Mlađan Dinkić Ivan Mrkić Nikola Selaković Goran Knežević Zorana Mihajlović Verica Kalanović Milutin Mrkonjić Ko je gori ?zuti ili ovi ?
Nedelja 21.07.2013. 11:47
Dobio je Nilolic dva zalosna priznanja za izdaju Kosmeta i predaju sv. cara Lazara Siptarima. Jedno priznanje je povelje cara Lazara umesto povelje Vuka Brankovica, iz Krusevca grada, a drugo iz Trebinja. Time su ove trdicionalne nagrade oskrvavljene do karaj,
Nedelja 21.07.2013. 11:15
Našla krpa zakrpu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online