Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 02.11.2012.
10:15
Srna A

BiH oslobodila osmoricu za zločine nad Srbima

"Ukidanjem pritvora osmorici optuženih u predmetu 'Đelilović i drugi', koji se terete za zločine nad Srbima na području opštine Hadžići, Sud BiH je još jednom pokazao da nije u funkciji istine već stvaranja predstave o stradanju samo jednog naroda u BiH", izjavio je Srni šef Tima za koordinaciju aktivnosti istraživanja ratnih zločina i traženja nestalih Republike Srpske Staša Košarac.

 Sud BiH je još jednom pokazao da nije u funkciji istine već stvaranja predstave o stradanju samo jednog naroda u BiH
 

"To je poruka koja dolazi iz Suda BiH kojom se pokazuje da je pristrasan i da je u funkciji dokazivanja istine o stradanju samo jednog naroda u BiH, što definitivno nije dobra poruka za srpski narod u BiH", rekao je Košarac.

Apelaciono veće Suda BiH ukinulo je juče pritvor Mustafi Đeliloviću, Fadilu Čoviću, Mirsadu Šabiću, Neziru Kaziću, Halidu Čoviću, Šerifu Mešanoviću, Bećiru Hujiću i Nerminu Kalemberu, optuženima za zločine nad Srbima u logoru "Silos", kasarni "Krupa" i Osnovnoj školi "9. maj", počinjene na području opštine Hadžići. Tu informaciju za Birn je potvrdila Edina Rešidović, branilac optuženog Mustafe Đelilovića, dok u Službi za informisanje javnosti Suda BiH nisu imali informaciju o puštanju optuženih iz pritvora.

Optuženi su uhapšeni u novembru prošle godine.

On je napomenuo da ukidanje pritvora osmorici optuženih u predmetu "Đelilović i drugi" ne znači istovremeno i da su optuženi oslobođeni krivice.

"Uvereni smo da postoje neoborivi dokazi koji ukazuju da su ti pojedinci odgovorni za ratne zločine u logoru 'Silos'. Ta odluka Apelacionog veća Suda BiH je veoma ružna poruka za sve žrtve koje su prošle logor ", naglasio je Košarac.

On je ukazao i na činjenicu da je politika iz Sarajeva bila aktivna u odbrani optuženih za zločine u opštini Hadžići.

"Još jednom je potvrđeno da je takva politika i te kako prisutna u pravosudnim institucijama na nivou BiH, što je sigurno kamen spoticanja za građenje bilo kakvih odnosa u BiH", dodao je Košarac.

POVEZANE VESTI

Petak 02.11.2012. 12:19
Pitam se, kako onda Bošnjaci misle da zadrže Bosnu. Ovo je upravo doprinos raspadu Bosne. Oni rade na tome, a prebacuju krivicu na Srbe i Hrvate, usput.
Petak 02.11.2012. 13:13
Ovo je samo jedan klin vise u mrtvacki sanduk u kojem lezi BiH. BRAVO
Petak 02.11.2012. 15:51
Ово је опасна политика, основа суђења ратним злочинцима је помирење народа, ово води у другом правцу, тужбу треба поднети међународном суду у хагу да им се одузме право за процесовање ратних злочинаца и да се сви процеси понове.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online