Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 08.02.2012.
13:31
Ž. Marković - Vesti A

Porodio suprugu u zametenoj kući

Sneg i ogromne hladnoće u Srpskoj odneli su i prve žrtve. Istovremeno, sa raznih strana dolaze neverovatne životne priče, a u jednoj od njih glavnu ulogu odigrao je suprug koji je u kući porodio suprugu slušajući savete lekara preko telefona.

  

Frapantan je slučaj smrti Krste Cerovine iz sela Kovačići kod Kalinovika. Ovaj sedamdesetčetvorogodišnjak umro je u subotu, ali tri dana njegova supruga nije mogla da ga sahrani jer niko nije mogao da priđe njihovoj kući. Najbliže kuće udaljene su nekoliko kilometara i supruga nesrećnog Krste je tri dana boravila pored tela preminulog muža. Nadležni iz opštine pokušali su posle ogromnih napora da priđu kući, pa se planira da se Cerovinu sahrani privremeno u dvorištu, a da nakon što sneg okopni, prava sahrana bude organizovana na lokalnom groblju.


U Baraćima kod Mrkonjić Grada od hladnoće je preminula Joka Gajić (87), koja je živela sama u kući, a pronašle su je komšije u polusmrznutom stanju.

Vetar povećava smetove

 

Meteorolog Milica Đorđević kaže da će se 9. i 10. februara jutarnje temperature u Srpskoj spustiti na minus 20, na planinama i do minus 25 stepeni.


- Do 10. februara neće biti padavina, kada će opet pasti malo snega, koji će prestati 11. februara. Međutim, očekuje nas vetrovit period, što će na pojedinim lokacijama dodatno povećati snežne smetove. U narednih nekoliko dana očekuje nas izuzetno hladno vreme, s mrazevima i maglom - kaže Đorđevićeva.

- Ona je bila bolesna i onemoćala, ali je u subotu izlazila iz kuće, a kad se vraćala, srušila se i pala - rekla je Divna Aničić, načelnica Mrkonjić Grada.

Sokočanin Marko Zoranović poginuo je kad je pokušao da očisti sneg ispred kuće. Ovaj starac se okliznuo na stepenicama i pao. Na Jahorini je pronađen dvadesetčetvorogodišnji mladić, državljanin Slovenije, koji je preminuo od, kako se pretpostavlja, zastoja srca.

- Pokušali smo reanimaciju, ali nismo uspeli, pa smo ga transportovali do ambulante Olimpijskog centra Jahorina, a onda sanitetom do Doma zdravlja, gde je ponovo pokušana reanimacija. Nažalost, sve je bilo bezuspešno i mladić je preminuo - rekli su u Gorskoj službi spasavanja.

Ipak, pored toliko nesreća, ima i radosnih slučajeva. Jedan od njh dolazi iz Nevesinja, iz sela Lakat do koga je takođe nemoguće doći. U kući Milićevića pre dva dana se porodila Maja, a porodio ju je suprug Milivoje koji je imao specijalnog savetnika preko telefona.

- I supruga i ja još smo pod utiskom svega što se dešavalo protekle noći. Čovek nekad ne zna šta je sve u stanju da učini dok ga određene životne okolnosti na to ne nateraju. Hvala bogu, sve je proteklo u najboljem redu, a najveću zahvalnost dugujemo doktoru Ranku Kokotoviću i komšijama - ispričao je Milivoje, poznati nevesinjski instruktor vožnje.

Na svet je došla zdrava devojčica za koju su mnogi predlagali da se zove Snežana, u skladu s prilikama u kojima se rodila, ali roditelji se još nisu odlučili. Nekoliko sati kasnije do kuće Milićevića došla je mehanizacija, koja je majku i bebu prevezla do bolnice.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 09.02.2012. 03:26
Nek je ziva i zdrava Verovatno ime : Sneska
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online