Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 18.12.2011.
13:44
Srna A

"Cerić dobio novac da podrži vehabije"

Član Ekspertskog tima jugoistočne Evrope za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević rekao je Srni da je poglavar Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić dobio ogroman novac od Saudijske Arabije da podrži vehabijski pokret u BiH.

Dževad Galijašević: Neka Cerić objasni kako je organizovao podmetanje eksploziva pod Rijaset islamske zajednice
 

- Vehabijski pokret je pokret za koji je Saudijska Arabija platila Ceriću. Eksperti za borbu protiv terorizma mu nisu izmislili probleme koje on sada ima u FBiH i Islamskoj zajednici - rekao je Galijašević reagujući na Cerićevo otvoreno pismo u kojem navodi da ga "priča o vehabijskom pokretu u Republici Srpskoj i priča samozvanih eksperata za terorizam podseća na priču o Jevrejima u Španiji iz 1492. godine zbog kojih je ustanovljena Španska inkvizicija".


Ocenivši da verska i politička podrška koju vehabijski pokret ima jeste pravi problem u BiH, Galijašević je pozvao Cerića da objasni zašto uporno vehabije izjednačava sa Bošnjacima i da prestane da ih vređa, jer, kako kaže, vehabije ne podržavaju Bošnjaci, već on.

"Da se objasne bombe i ubistva"

- Bolje bi bilo da nam Cerić objasni kako je on organizovao podmetanje eksploziva pod Rijaset islamske zajednice, ranjavanje tadašnjeg reisa Jakub efendije Selimoski i višestruka ubistva koja su se desila da bi on preuzeo tu islamsku zajednicu. Takođe, neka Cerić kaže koliko je para bilo u kasi kada je on Islamsku zjednicu Jugoslavije proglasio Islamskom zajednicom BiH - kaže Galijašević, navodeći da se sve to desilo 31. avgusta 1992. godine kada je "Cerić pravio pogrome Bošnjaka da bi došao na poziciju".


Galijašević je ocenio da je izvještaj MUP-a RS o vehabijskom pokretu u BiH previše tolerantan i blag prema fenomenu vehabizma i u RS i u FBiH i podsetio da Savet bezbjednosti UN svakih mesec dana potvrđuje da je taj pokret izvor terorističke pretnje, kao i da u BiH deluje sedam terorističkih organizacija i sedam pojednaca sa terorističkih pozicija koji su pripadnici vehabijskog pokreta.

POVEZANE VESTI

Nedelja 18.12.2011. 14:05
Sponzor Saudijska Arabija, glavni saveznik SAD bez cijeg znanja i odobrenja ovakva podrska ne bi bila moguca. Uostalom podrska muslimanima je samo kontinuitet, koji ce im se naravno tradicionalno obiti o glavu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online