Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 12.06.2017.
21:00
Ž. Marković - Vesti A

Zlatna žetva u Portorožu

Na nedavnoj Evropskoj smotri u Portorožu od 10 zlatnih plaketa, čak sedam je pripalo folklornim udruženjima iz Švajcarske, i to: društvima "Vuk Karadžić" iz Roršaha, Zavičaj iz Vintertura, "B. Radičević" iz Lugana, Izvor iz St. Galena, "Vuk Karadžić" iz Šenenverda, Homolje iz Gosaua i Kolo iz Nojhauzena.

Bivši prvaci Evropske smotre "Vuk Karadžić" iz Roršaha ovog puta su bili drugi, ali su veoma zadovoljni. Njima su roditelji igrača i članovi uprave priredili doček u klupskim prostorijama.

Smeh i suze radosnice

SFD Homolje iz Gosaua je prvi put na Evropskoj smotri osvojilo zlatnu plaketu, a smeh i suze radosnice krasili su lica članova kluba.
- Prelepo iskustvo i odličan osećaj kada se nađeš u samom vrhu srpskog folklora na evropskoj sceni - izjavio je Bojan Fusuljević, predsednik Homolja iz Gosaua.

- S moje strane, prvo hvala igračima, bili su fantastični, odradili su kako znaju i umeju i to se vidi po mestu koje su zaslužili. Biti drugi na Evropskoj smotri od 50 udruženja je velika stvar. Hvala svim igračima od srca i hvala delu uprave koji nam je priredio doček - izjavio je Novica Bubulović, predsednik kluba, prilikom dočeka u Roršahu.

- Bilo nam je prelepo, mnogo mi se svideo Portorož. Društvo je bilo odlično, svi su bili raspoloženi. Nisam se nadala da ćemo osvojiti drugo mesto i to je nagrada za naš celogodišnji trud - izjavila je Julija Stanković.

Kao i svake godine članovi Zavičaja iz Vintertura su stigli dan pre Smotre i proveli tri dana prvenstveno u druženju sa prijateljima iz drugih društava.

- Zahvaljujemo domaćinu na odličnoj organizaciji i svim učesnicima na sjajnim nastupima - izjavio je Jovica Lazarević, predsednik Zavičaja .

SKUD "Branko Radičević" iz Lugana je sa osvojenih 98 poena zauzeo 4. mesto, što je najbolji plasman od kako društvo nastupa na Evropskoj smotri. Novi predsednik, Aleksandar Jeremić, inače i igrač prvog ansambla već 12 godina, trenutno je najsrećniji jer je počeo mandat na najbolji mogući način:

- Nova i mlada uprava se borila da igrači ne posustanu i ne prestaju da veruju u sebe i u svoj tim. I nismo prestali! Nagrada je ovo 4. mesto, što je za naš SKUD ogroman i do sada najveći uspeh! Smotra jeste trenutak gde treba pokazati umeće i sve ono što se učilo u toku godine, ali svrha svega mora da bude nešto drugo: a to je da smo svi mi pobednici, jer čuvamo i negujemo sve ono što Srbe čini jedinstvenim narodom na svetu: kulturu, tradiciju, folklor i veru.

Najbolji provod

- Uvek je lepo kada se toliko omladine okupi na jednom mestu. Kad svi dele zajedno ljubav prema folkloru to ume da bude jedan od najlepših i najboljih provoda tokom godine. Uslovi za žurku i za boravak u Portorožu su bili prelepi. Što se tiče plasmana,
suviše je pričati, dovoljno je reći da je sedam društava iz Švajcarske dobilo zlatnu plaketu! O redosledu su odlučile nijanse i mi smo zadovoljni našim dostignućem - kaže Ivan Ristović, predsednik FMD Izvor iz St. Galena.
 

Podrška dala krila

- Prelep vikend i druženje u Portorožu. Vraćamo se kući sa 96,5 poena i osvojenim osmim zlatom! Čestitamo svim učesnicima na divno izvedenim koreografijama, a našim zemljacima posebno na osvojenim plasmanima. Hvala Bojanu Milinkoviću i njegovom orkestru i naravno veliko hvala našim roditeljima, drugarima i drugaricama koji su nam uvek bili verna podrška! I ništa bez našeg koreografa, Đorđa Lakušića - poručuju iz SKUD-a "Vuk Karadžić" iz Šenenverda.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online