Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 05.12.2010.
23:28
Vestionline A

"Nema reči da opišu ovu sreću"!

Ceo stručni štab teniske reprezentacije Srbije odlučio je da istorijski uspeh i osvajanje titule u Dejvis kupu proslavi tako što se na sred prepune beogradske "Arene" ošišao do glave.

Fantastičan uspeh srpskog tenisa

Srbija je u pobedila devetostrukog šampiona Dejvis Kupa ukupnim rezultatom 3:2, a odlučujući peon doneo je Viktor Troicki trijumfom od 3:0 nad Mihaelom Ljodrom.

Srbija je tako postala 13. država koja može da se pohvali titulom u Dejvis kupu, kao i druga koja je u poslednja pola veka u finalu uspela da pobedi iako je do poslednjeg dana gubila sa 1:2.

Novi heroj Srbije Viktor Troicki nije imao reči kojim bi opisao sreću nakon velikog trijumfa.

"Neopisiv osećaj...na kraju nisam znao kako da reagujem. Ovo je najlepši trenutak u mom životu a ujedno i najveći uspeh Srbije u istoriji ovog takmičenja. Zahvaljujem se svima u timu, ovoj divnoj publici koja nam je pomogla da Srbiji donesemo veliku radost...Ne znam šta više da kažem...znam samo da sam presrećan, a sada moram na šišanje", rekao je Troicki posle meča.

Selektor Bogdan Obradović priznao je da se nadao konačnom uspehu, jer je do kraja verovao u svoje tenisere.

"Dokazali smo da smo mentalno trenutno najjači tim na planeti. Upravo u ovom finalu smo dokazali našu pravu snagu. Posle minusa od 2:1 poslednjeg dana odigrati na ovakom visokom nivou oba meča i pobediti na kraju je neverovatan uspeh. Prvo je Novak bio neverovatan, a tek Troicki...mislim da mu je ovo bio najbolji meč u karijeri. Pored individualnog kvaliteta, koji bez sumnje imaju svi naši igrači, dokazali smo da imamo i timski kvalitet i uspeli da obradujemo Srbiju. Čestitam svima na ovom neverovatnom uspehu", rekao je Obradović.

Predsednik TS Srbije Slobodan Živojinović bio je ponosan posle osvajanja prve "salatare" koja će krasiti vitrine srpskog saveza.

"Srbija je konačno prva na svetu!!! Toliko smo se borili za ovo...nemam reči, ponosan sam na ove momke koji su nam doneli najveće moguće zadovoljstvo. Osvojiti titulu u DK pred svojim navijačima, u fenomenalnom ambijentu i velikom spektaklu jednom se događa u životu", rekao je sveže ošišani do glave predsednik TS Srbije.

Savetnik reprezentacije Srbije, Nikola Pilić uspeo je nakon Nemačke i Hrvatske, da se i treći put okiti prestižnim priznanjem, ali sada sa nacionalnom selekcijom Srbije.

"Momci su odradili sjajan posao i pokazali kako se bori za boje svoje zemlje. U finalu su pokazali pravi naboj, založili i poslednje atome snage i stigli do velikog, istorijskog uspeha. Meni je ovo treća salatara (Hrvatska i Nemačka) i drago mi je što sam uspeo da pomognem Srbiji da dođe do nje. Ja se neću hvaliti, ali nije mi bio problem da radim sa ovim divnim momcima, koje nije teško organizovati i održati disciplinu u timu kada znaš da te poštuju...tada je puno lakše raditi", izjavio je Pilić.

Najbolji srpski igrač Novak Đoković ponovio je da je osvajanje Dejvis kupa najveći uspeh u pojedinačnim karijerama svih tenisera, ali i dodao da ovakav trijumf ne bi bio moguć da igrači nisu u fantastičnim privatnim i profesionalnim odnosima.

"Ovo je sigurno najveći uspeh za sve nas, takođe i u individualnoj karijeri. Osvojiti ovaj trofej je najveće sportsko dostignuće koje smo mogli da napravimo. Za mene je osvajanje "salatare" isto kao titula prvaka sveta u fudbalu. Zato mi i još nismo svesni šta smo napravili, još ne znamo koliki je ovo uspeh...Bilo je puno emocija, jer od minusa od 2:1 dobiti u finalu dva meča za redom koja si morao da dobiješ je nešto brilijantno, neviđeno...Ovaj uspeh je došao jer smo mi svi prijatelji, ne samo na terenu, već i van njega, da kažem životni prijatelji. Uvek smo bili jedni uz druge, davali savete...šta da kažem - Najjači smo!!! Idemo sad da slavimo", uzbuđen je bio Đoković.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 06.12.2010. 01:54
MAJSTORIIII....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online