Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 31.12.2015.
22:03
Ž. Mutavdžić - Vestionline A

Srbija - zemlja šampiona!

Eh, da imamo političare kao sportiste, Srbija bi bila zemlja blagostanja. I u 2015. godini potvrđeno je da su naši sportisti ono najbolje što imamo, da su pravi ambasadori naše zemlje. Godina za nama bila je baš blagorodna.

Reuters
Vladar "belog sporta": Novak Đoković osvojio 11 titula u 2015. godini

Srpski brend broj 1 u svetu je Novak Đoković. Najbolji teniser planete dominirao je i pokazao da je neprikosnoveni vladar. Kako je sezonu počeo, tako je i završio - trijumfalno. Od osvajanja Australijan opena u januaru do Završnog Mastersa sezone u Londonu polovinom novembra, naš as je osvojio 11 titula, od toga tri Grend slema i oborio brojne rekorde. 

Kontinuitet uspeha i dominacije potvrdili su i vaterpolisti Srbije. I bez Nikole Rađena, koji je pao na doping testu, četa Dejana Savića je "potapala" rivale. Osvojeno je svetsko zlato u Kazanju. U finalu, razbijeni su Hrvati 11:4 u spektakularnoj igri srpskih "delfina". Slede Evropsko prvensto u beogradskoj "Areni" i kruna generacije - napad na zlato na Olimpijskim igrama u Riju. Osim zlata na SP, Prlainović, Pjetlović, Filipović i drugovi osvojili su i Svetsku ligu, i to na Vidovdan.

Taj 28. jun biće upisan zlatnim slovima u istoriju srpskog sporta. Neočekivano, kao grom iz vedrog neba obradovale su nas košarkašice. Hrabre "lavice" Marine Maljković šokirali su Stari kontinent najsjajnijem odličjem. Naša Ana Dabović postala je MVP šampionata, a himna "Bože pravde" je ozdvanjala Budimpeštom.

fss.rs
Orilo se "Bože pravde" na Novom Zelandu

Ako je zlato košarkašica bilo iznenađenje, šta onda da kažemo za spektakularno zlato omladinaca Srbije na Mundijalitu na Novom Zelandu. Četa Veljka Paunovića osvetlala je obraz posrnulom srpskog fudbalu, a "orlići" su pokazali starijim kolegama kako se gine za dres Srbije. Andrija Živković, Ivan Šaponjić, Sergej Milinković Savić, Predrag Rajković, Vukašin Jovanović, pokazali su da ima nade za naš fudbal.

Srpska odbojka je godinama u svetskom vrhu, a i 2015. godine je bila berićetna. Odbojkašice su osvojile bronzu na EP, dok su muškarci bili vicešampioni u Svetskoj ligi. U finalu, Francuska je bila prejaka za izabranike Nikole Grbića.

Tanjug/AP
Ponosna Srpkinja: Ivana Španović

Ivana Španović je osvojila broznu na SP sa ličnim rekordom, a u martu je postala dvoranska šampionka Evrope u Pragu. Srebro u glavnom gradu Češke je osvojio i Asmir Kolašinac. Najbolji automobilista Evrope postao je Dušan Borković. Takođe, veslači, kajakaši, strelci, tekvondoisti... vraćali su se sa medaljama na velikim takmičenjima.

A u 2016. godini očekuje nas spektakl - Olimpijske igre u Rio de Žaneiru i, nadamo se, novi blistavi uspesi srpskih sportista.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online