Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 02.01.2016.
00:30
menshealth.rs A

Ovi fitnes trendovi obeležiće 2016. godinu

Izveštaj Koledža za sportsku medicinu u SAD-u otkriva najnovije tendencije u svetu fitnesa u 2016. godini. Rezultati ovog izveštaja otkrivaju da, posle treninga snage (vodeći trend u 2015. godini) i HIIT treninga (primarni trend u 2014. godini), sledeće godine ćemo najviše biti zaokupljeni inkorporiranjem savremenih tehnologija u plan treninga.

pixabay.com
Neka vaš izbor bude vežbanje sa ličnim trenerom: Rezultati će biti neverovatni

Tehnološki gedžeti će postati neizostavni deo vašeg treninga, što i nije loše ako imamo na umu da specijalizovana oprema u kombinaciji sa tehnologijom pruža ogromne mogućnosti u pogledu praćenja rezultata i bržeg napredovanja.

Sledeće sezone u prvom planu je akcenat na fleksibilnosti, kao i treninzi uz pomoć pametnih telefona. Ispitivanje je kompletirano uz pomoć 2.800 fitnes trenera koji su proglasili 40 potencijalnih trendova u treningu, od kojih vam mi predstavljamo prvih osam:

"Prenosiva" tehnologija

Trend pametnih tehnologija u fitnesu doživljava pravu ekspanziju u 2016. godini. Oprema poput sportskih GPS satova i pametnih telefona koji prate otkucaje srca i broje korake dok trčimo je svakako nešto što nam treba, a usput čine trening još zanimljivijim.

Trening sa sopstvenom težinom tela

Trening uz pomoć sopstvene težine tela je veoma popularan, jer ne zahteva dodatnu opremu, a veoma je efikasan.

HIIT trening

Intervalni trening visokog intenziteta je sam vrh fitnes tendencija, jer kombinuje visokofrekventne treninge sa vežbama niskog intenziteta. HIIT treninzi su savršene za poslovne zauzete ljude, jer pružaju maksimum benefita, a ne traju više od 30 minuta.

Trening snage

Ne samo da ćete izgraditi mišiće, već ćete smanjiti procenat masti u telu, potrošiti kalorije i ojačati svoje kosti.

Lični treneri

Rad sa ličnim trenerom, koji na pravi način može da vas uputi kako da radite vežbe i koje treninge da kombinujete, postaje sve veći trend. Stručno lice koji ume da ispita granice vaše izdržljivosti, da vam ne dopusti da posustanete i da vas najbržim putem odvede do cilja - može da bude od neprocenjive važnosti za vaš učinak na treningu.

pixabay.com
Joga je i dalje jedan od najpopularnijih vidova aktivnosti

Joga

Popularnost joge se nastavlja i u sledećoj godini, a osim novih ogranaka kao što je joga za gojazne i terapijska joga, ova disciplina dobija nove elemente, poput power joge, kombinacije joge i pilatesa i novih disciplina: bikram, aštanga, vinjasa, kripalu, sivananda.

Fitnes program za starije

Studije su pokazale da muškarci posle 40. godine počinju da gube na masi i snazi, tako da su fitnes program i redovno vežbanje od krucijalnog značaja. U međuvremenu se razvila potpuno nova grana fitnesa namenjena upravo ovoj populaciji.

Fitnes programi za mršavljenje

Budući da nezdrav način života, nepravilna ishrana i previše sedenja na poslu često dovodi do nagomilavanja kilograma, normalno je da je sve više fitnes programa, koji su osmišljeni upravo za brže mršavljenje.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online