Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 18.03.2017.
08:02
Vestionline A

Zvezda blista, ali i strepi! Kako do četvrtfinala Evrolige?

Ni najveći optimisti, pre početka sezone, nisu mogli da pretpostave da će Crvena zvezda posle 26 kola Evrolige da ima čak 15 pobeda. Toliko trijumfa moralo je već da donese siguran plasman u četvrtfinale, ali ne... Blistaju i ostali konkurenti crveno-belih. Četiri kola pre kraja, drama u evro eliti. Ima još četiri mesta u najboljih 8 Starog kontinenta, a šest rivala, među kojima je i srpski i regionalni šampion.

Tanjug
Crveno-beli blizu četvrtfinala Evrolige

Posle velike pobede u Milanu protiv Armanija, četa Dejana Radonjića je korak bliže cilju, ali put do njega i dalje je prožet trnjem. I dalje ima "mina", koje crveno-beli treba da prođu. Posle 26. kola, može se reći da nijedan rezultat nije išao u Zvezdinu korist. Pobede su izvoijevali i Zvezdini konkurenti za Top 8: Panatinaikos, Anadolu Efes, Darušafaka, Baskonija i Žalgiris.

Ipak, ono što je dobro po crveno-bele je da sve u njihovim rukama. Zvezda ima odnos 15-11, koliko imaju i Panatinaikos i Baskonija. Pobedu manje i bolji međusobni skor ima Anadolu Efes, dok Darušafaka ima dva trijumfa manje od čete Dejana Radonjića, ali i pobedu u Beogradu na otvaranju Evrolige. U igri je i Žalgiris, ali crveno-beli beže litvanskom šampionu čak tri pobede i imaju bolji međusobni skor, pa samo teoretski četa Šarunasa Jaskevičijusa može ispred srpskog šampiona. Matematika sa mnogo nepoznatih pred poslednja četiri kola, ali...

U narednih 15 dana, Zvezda igra kod kuće sa Olimpijakosom i Uniksom, a između je gostovanje Barseloni, a u poslednje kolo, koji mnogi priželjkuju da bude rekreativno, je u Istanbulu protiv Darušafake.

Teoretski, tri pobede sigurno vode u četvrtfinale, ali je realno da i dva trijumfa izvesno vode u Top 8. Uslov da ne odlučuje poslednje kolo je da Darušafaka izgubi bar jedan od tri naredna meča, a to je veoma relano, jer četa Dejvida Blata narednog utorka gostuje šampionu Evrope, CSKA, a zna se da "armejci" teško gube na svom terenu.

U nekim varijantama, čak i jedna pobeda vodi u Evroligi, ali onda moraju da se poklope i ostali rezultati. Najizvesnije je da crveno-bele u "Areni" pobede otpisani Uniks i da u duelima sa bratskim Olimpijakosom i nezainteresovanom i ove sezone katastrofalnom Barselonom traže taj jedan, toliko potreban trijumf za ponavljanje prošlosezonskog uspeha i plasmana u četvrtfinale evro elite. Mnogo toga bi moglo da se razreši posle narednog kola, kada Anadolu Efes ide na noge Žalgirisu i Darušafaka u Moskvi. Crveno-beli će na tom mečevima da budu uz "zelene" iz Kaunasa i Teo i drugove.

Zvezda je na dohvat Top 8! Mnogima čije srce kuca za crveno-bele boje ni to nije dovoljno, priča se, doduše, stidljivo i o F4. Kad je mogao Partizan 2010. godine da ode na F4 i da napravi čudo, podvig, zašto ne bi mogla i Zvezda. Čuda su moguća ko u nih veruje.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online