Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 15.04.2015.
20:38 >> 23:26h
Vestionline A

Brejk Partizana za 1-1, Milutinov se revanširao Blažiču

Partizan je došao do brejka. Crno-beli su savladali Crvenu zvezdu 70:68 (22:17, 20:18, 16:13, 12:20) u drugom meču polufinalne serije ABA lige i stekli prednost domaćeg terena.

Tanjug
Meč viner: Milan Mačvan

Crveno-beli su pre manje od 24 sata pobedili u prvom meču (73:64), i ponovo su bili domaćini drugom susretu, ali nisu ličili na tim koji slavio na stratu serije.

Epitet tragičara poneo je Jaka Blažič, koji je požurio sa poslednjom kontrom na oko deset sekundi do kraja, i pokušao sam da završi akciju polaganjem. Ipak, već viđen koš osujetio je Nikola Milutinov, koji je samo dan ranije zaradio povredu rožnjače posle duela sa borbenim Slovencem.

Crno-beli su još jednom pokazali da apsolutno nikada nije za potcenjivanje. Od starta je igrao odličnu odbranu, najpre zonsku kojom je oterao večitog rivala od koša i neutralisao pre svega Bobana Marjanovića ispod koša. Upravo zbog ovog poslednjeg mogu da mu pozavide sve evroligaške ekipe, koje je Zvezdin kolos terorisao ove sezone i upisao nekoliko rekorda.

Već u drugoj četvrtini je bilo jasno da Partizan više želi pobedu, a u trećoj je srdačno prihvatio sve poklone i izgubljene lopte domaćih, koji su ih krajnje amaterski gubili. O skoku u napadu da ne govorimo. Sve je uhvatio.

Tanjug
Zaustavljen: Nikola Milutinov izašao na kraj sa Bobanom Marjanovićem

Markus Vilijams poveo je "kam-bek" crveno-belih. Četiri minuta pre kraja ih je približio na samo poen zaostatka (62:61), kao i Čarls Dženkins u poslednjem minutu (69:68).

A zatim je usledio potez Jake Blažiča i revanš, u sportskom smislu, Nikole Milutinova.

FOTO galerija - Drugi čin Partizanu

Najefikasniji u redovima crno-belih bio je Milan Mačvan sa 14 poena i 17 skokova, Džoš Akojon sa košem manje i Aleksandar Pavlović sa 11. Kod Zvezde su se istakli Čarls Dženkins sa 19 i Markus Vilijams sa 15 poena.

CRVENA ZVEZDA: Vilijams 15 (7-3 za tri), Rebić, Dangubić 5, Mitrović 4, Lazić, Blažič 5, Kalinić 8, Marjanović 2 (8 sk), Tejić, Dženkins 19, Jović 4, Cirbes 6.

PARTIZAN: Akojon 13, Pavlović 11, Tepić 10, Murić 8, Marinković, Milutinov 8 (6 sk), Dalo, Milosavljević 6, Mačvan 14 (17 sk), Đumić, Andrić, Bezbradica.

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

40. minut - Dženkins je ubacio trojku 69:66. A potom i realizovao prodor. Samo pola koša prednosti za Partizan. Obostrana tehnička Laziću i Pavloviću zbog koškanja. Tajm aut Vujoševića. Nepune 22 sekunde pre kraja crno-beli imaju napad. Tepić nije iskoristio prodro, a zatim je Blažič krenuo od koša do koša. Činilo se da će lagano da poentira, ali ga je Milutinov stigao i izblokirao. Tepić je fauliran. Još sedam sekundi do kraja. Pogodio je bek kluba iz Humske prvo bacanje, promašio drugo, a lopta je završila u rukama crno-belih i isteklo je vreme. Brejk Partizana. Kraj utakmice.

38. minut - Milosavljević je pogodio šut iz okreta, dok na drugoj strani Vilijams nije uspešan u šutu sa distance.
36. minut - Akojon je sada precizan van linije 6.75. Nastao je muk u dvorani. Partizan je ponovo na plus šest 67:61. Radonjić je tražio odmor.
35. minut - Crveno-beli su prišli na četiri minuta minusa, a prve poene postigao je najbolji igrač Zvezde Boban Marjanović. Vilijams je razbudio crveno-bele, a sada je ubacio trojku iz ćoška 62:61. Akojon je završio akciju u reketu.
34. minut - Mačvan se lako oslobodio Kalinića i poentirao. Cirbes koristi asistenciju Vilijamsa i zakucava u lice Pavloviću. Mačvanu se ovo nije svidelo, pa je tražio objašnjenje od nemačkog centra. Sve je prošlo bez tehničkih.
32. minut - Više od četiri minuta Partizan je bez poena. Blažič je spustio deficit na osam, a markus Vilijams košem sa distance na šest 58:52. Minut odmora zatražio je Vujošević. Seriju Zvezde 9:0 prekinuo je Milutinov.
30. minut - Dženkins je ponovo pogodio, ali crno-beli i dalje igraju veoma pametno i strpljivo. Greške crveno-belih se množe. Vilijams je pogodio trojku. Poslednji napad gosti nisu iskoristili. Kraj treće četvrtine 58:48.
28. minut - Dženkins se nametnuo kao lider crveno-belih, pogodio je sa distance. Pavlović je uzvratio istom merom. Partizanu je pošlo zarukom ono što celoj Evroligi nije, Boban Marjanović se još nije upisao u strelce. Mačvan cepa mrežicu za plus 15 (58:43).
26. minut - NIje Zvezda iskoristila ni dodatni posed. Dženkin nije bio precizan, a sve to kažnjava Pavlović na drugoj strani. Dženkins krade loptu i završava kontru poenima uz prekršaj Akojona. Ubacio je dodatni penal. Odličan roling Pavlovića. Crno-beli briljiraju.
24. minut - Kalinić je trojkom prekinuo seriju crno-belih, koju su inicirali Murić i Mačvan 49:38. Nameran prekršaj Mačvana nad Blažičem. Slovenac će na liniju penala. Promašio je oba penala Blažič.
22. minut - Zvezda je očajno otvorila treći period. Crno-beli su uhvatili sve lopte, imali i tri napada zaredom, a jedan je posle silnih promašaja iskoristio Akojon. Trojkom je odveo svoj tima na dvocifrenu prednost, a Vilijams srlja u napadu i dopušta Mačvanu lagane poene.
20. minut - Mačvan je precizan. Partizan je otišao na osam poena razlike, ali Vilijams zaustavlja seriju crno-belih trojkom. Vratio je Mačvan pogotkom iza linije 6.75. I Dangubić je pogodio dalekometan hitac. Murić je realizovao poslednji napad posle prodora. Kraj prvog poluvremena.
18. minut - Krade loptu Murić i Mačvan postiže poene, a zatim Slovenac asistira Akojonu za lake poene. Radonjić je tražio minut odmora.
16. minut - Luka Mitrović je uhvatio loptu u napadu i poentirao, ali je Tepić realizovao napad Partizana. Akojon kažnjava blagu odbranu Zvezde i cepa mrežicu van linije 6.75.
14. minut - Razbudio se Nemac. Pogodio je uz prekršaj, ali nije realizovao dodatno bacanje. Nemanja Dangubić se odvažio da krene na prodor i kao na federima je preleteo prvu liniju odbrane i poentirao. Primakla se Zvezda. Vujošević je zatražio tajm aut.

12. minut - Fantastično zakucavanje Milosavljevića posle koša Stefana Jovića. Murić je zatim precizan sa distance, a Jović je briljantnom asistencijom uposlio Cirbesa kome nije bilo teško da zabeleži dva poena.

10. minut - Čarls Dženkins je sa tri poena prekinuo seriju od deset vezanih koševa crno-belih. Ali, ponovo Milutinov postiže lagane poene. Stefan Jović je precizan na drugoj strani, a Mačvan sam kao duh realizuje kontru. Nikola Kalinić uz zvuk sirene pogađa trojku. Kraj prve deonice 22:17 za Partizan.
8. minut - Partizan je odlično zatvorio reket. Marjanović nema rešenja u ofanzivnim akcijama. Milutinov se na drugoj strani upisao u strelce. Raste prednost gostiju. Još jedan koš Milutinova, uprkos problemu sa okom.
7. minut - Ponovo crno-beli dolaze do prednosti. Kapiten Milosavljević se upisao u strelce, a odmah Tepić krade loptu Kaliniću i potom biva zaustavljen prekršajem. Pogodio je oba bacanja 12:9. Odlični Milenko Tepić završio je akciju svog tima posle promašaja Dženkinsa za tri poena. Minut odmora zatražio je dejan Radonjić.
5. minut - Problem za Partizan, Pavlović je zaradio drugu ličnu grešku. Faulirani Kalinić precizan sa penala. Milenko Tepić je uspešan u pokušaju za tri, a Markus Vilijams kruniše poenima odličan prodor.
3. minut - Trojka za crno-bele. Pavlović je pogodio iz ćoška. Igra se taktički besprekorno na obe strane.
1. minut - Utakmica je počela. Jaka Blažič je otvorio utakmicu trojkom. Već u narednom napadu Aleksandar Pavlović završava prodor poenima.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online