Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 17.08.2014.
22:28 >> 22:38h
mozzartsport.com A

Bogdanović presudio Turcima, trofej Srbiji!

Naša selekcija ponovo osvojila turnir Trofej Beograda, pobedom nad Turskom - 79:64.

Osvojili trofej: Košarkaši Srbije
 

Nije pobeda vredna poravnanja računa zbog svih dešavanja na Mundobasketu 2010. godine, ali je odličan početak! Košarkaška reprezentacija Srbije odbranila je titulu najboljeg tima egzibicionog turnira "Ačibadem Trofej Beograda", pošto je u finalu savladala Tursku sa 79:64 (23:17, 16:13, 18:19, 22:15).

Heroj novog trijumfa Srbije bio je Bogdan Bogdanović, čija je minijatura u prelomnim trenucima meča, kada je Turska uhvatila ozbiljan zalet, rešio utakmicu u manje od jednog minuta. Efikasno zakucavanje kod rezultata 59:59, potom i trojka, a zatim i ukradena lopta i asistencija Markoviću donelo je našem timu prednost od pet poena (66:61) i sigurnost za miran finiš meča. Srpski as pokazao mirnoću i stabilnost koja će nam i te kako biti potrebna u najtežim trenucima.

U gotovo identično ispunjenoj Kombank Areni, naši najbolji igrači odigrali su relativno mlako na obe polovine terena, ali opet dovoljno da bi uknjižili i sedmu pobedu na pripremama za Svetski kup. Što je dovoljan pokazatelj da ekipa Saše Đorđevića mora da poradi na finesama, kako bi u potpunosti bila spremna za izazove koji je čekaju na Mundobasketu.

Selektor srpskog tima i ovaj meč iskoristio kako bi maksimalno iskombinovao sve postavke igre, defanzivne i ofanzivne, a ovog puta kapiten Nenad Krstić je odigrao poslednjih nekoliko sekundi meča, što je izazvalo ekstazu na tribinama...

Za razliku od susreta sa Argentinom, Orlovi su od prvog napada preuzeli stvari u svoje ruke. Nošena Katićem i Markovićem Srbija je već od rane faze meča imala četiri i više poena prednosti. Najveće muke odbrani je zadavao raspoloženi Emir Preldžić, koji je rezultatski držao svoj tim u igri.

Dobra partija: Raško Katić
 

Na samom startu druge deonice Srbija je po prvi put imala sedam poena viška (21:14), koju je dobrom odbranom čvrsto čuvala. Ipak, čim su naši momci popustili gas na papučici, Turska je uzvratila udarac. Trojkama Ermiša, potom i Akiola i Mahmutoglua izabranici Ergina Atamana uspeli su da uhvate potpuni priključak i učine utakmicu zanimljivijom. Tako se išlo do rezultata 30:30, nakon čega su srpski košarkaši ponovo podigli nivo igre. jakim zonskim presingom i serijom 8:0 domaćin je ponovo vratio rezultat na svoje, a na veliki odmor otišlo se pri rezultatu 39:31.

Nastavak susreta doneo je, na momenta, nova uzbuđenja. Srbija je ponovo ušla u period nešto slabije igre u odbrani i nepostojanja adekvatnih napadačkih rešenja, što je rivalu dalo mogućnost da još jednom uhvati rezultatski priključak. Posle žestoke intervencije selektora Đorđevića i poziva svojim igračima da se probude, Raduljica i Bjelica su bili ti koji su pokrenuli ekipu i vratili je život. Srbija je po prvi put bila devet koševa isred protivnika (51:42), što je omogućilo nešto mirniji finiš treće deonice.

Orlovi su sebi napravili veliki problem u poslednjoj deonici, kada su ušli u crnu seriju od sedam vezanih promašenih bacanja. Što je, naravno, Turskoj ponovo dalo mogućnost da uhvati poslednji voz za preokret i pobedu. U prvih pet minuta domaćin je ubacio samo dva poena, a taman kada se činilo da će se situacija zakuvati, na scenu je stupio Bogdan Bogdanović, koji je efikasnim zakucavanjem, dve trojke, potom i ukradenom loptom i asistencijom slomio otpor rivala i rešio pitanje pobednika! Priliku da odigra poslednji minut utakmice imao je i bek Miloš Milisavljević, što je publika pozdravila velikim aplauzom.

Srbija - Turska 79:64 (23:17, 16:13, 18:19, 22:15)

Dvorana: Kombank Arena. Gledalaca: 12.768. Sudije: Juras, Glišić, Nikolić.

Srbija: Micov 4, Milisavljević, Bogdanović 13, Bjelica 9, Marković 12, Kalinić 5, Krstić, Raduljica 12, Katić 13, Štimac, Simonović 1, Mitrović 4, Birčević, Jović.

Turska: Balbaj, Guler 4, Ermiš 8, Heršek 2, Preldžić 6, Savaš 7, Gonlum 2, Arslan 1, Ašik 9, Akjol 11, Aldemir 4, Mahmutoglu 3, Osman.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online