Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 18.08.2014.
11:01
Beta A

Đorđević: Bogdanović mnogo očekuje od sebe!

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je zadovoljan odbranom u večerašnjoj utakmici sa Turskom na Trofeju Beograd, kao i da jedva čeka da se nastavi rad.

Zadovoljan: Aleksandar Đorđević
 

"Ovo je bilo daleko od prijateljske utakmice...obe ekipe su očigledno želele da pobede. Dobro je što smo odigrali ovakvu utakmicu, koja je u jednom trenutku bila nervozna, jer nas ovakve utakmice čekaju na Svetskom prvenstvu", rekao je Đorđević.

Srbija je pobedila sa 79:64, iako je meč tokom većeg dela bio izjednačen. "Orlovi" su tako osvojili Trofej Beograd.

"Dobro je što smo odigrali 35 minuta izjednačeno. Nismo uspeli da prelomimo. Juče smo imali veliku želju...Jedva čekam da odemo u Vršac i da dođemo do mira koji nam je potreban za rad, da se koncentrišemo i da neke stvari do kraja popravimo", rekao je selektor.

Đorđević je kazao da "ne može da bude nezadovoljan" odbranom, iako njegov tim nije upotpunosti ispratio plan. Srbija večeras ide u Vršac i tamo će odigrati prvu prijateljsku utakmicu sa Novim Zelandom, dok je druga planirana za Beograd.

Selektor je kazao da će ekipa u poslednjoj nedelji pred polazak trenirati jednom dnevnom.

"Okrećemo" se našim daljim obavezama i radu. Čeka nas još nekoliko detalja koje moramo da ubacimo i da uradimo za Svetsko prvenstvo. Namerno smo 'ukrali' jedan dan duže da bismo se prilagodili na halu i koncentrisali na pravi način", rekao je Đorđević.

Trener "orlova" je kazao da je zadovoljan pripremnim utakmicama jer je ekipa pokazala da želi da pobedi, a da je cilj pripremnih mečeva bio i da se ta želja izgradi. On je najavio i da će povređeni Miloš Teodosić i Nenad Krstić igrati protiv Novog Zelanda. Novinare je zanimalo i mišljenje o igri Bogdana Bogdanovića u
napadu.

"Ovo je reprezentacija Srbija, tu važi da manje je više. Najveći problem je što on od sebe očekuje previše, treba da bude zadovoljan malim stvarima. Nema potrebe da teži najboljoj utakmici, treba da spusti lični zahtev sam prema sebi, treba da igra više instinktom i talentom, a ne glavom. To će biti u redu", rekao je Đorđević.

Za najkorisnijeg igrača finala proglašen je Stefan Marković, koji nije bio posebno rečit, kao i većina igrača ove generacije.

"Ove dve utakmice su nam služile za podizanje forme i to smo i uradili. Do sada nas je krasila dobra odbrana, i sada smo dobro odigrali. Nadam se da će do Vršca Teo i Krle moći da nam se još više priključe u radu i da će nam pomoći za Svetsko prvenstvo", rekao je Marković.

Selektor Turske Ergin Ataman bio je uglavnom zadovoljan.

"Do poslednja dva minuta je bila vrlo dobra utakmica za nas. Oba tima su igrala ozbiljno i tvrdo...Napravili smo mnogo grešaka i na poluvreme otišli sa devet razlike manjka. Posle smo se vratili zonom, ali je Srbija bila agresivnija, a moj tim previše mek", rekao je Ataman.

Selektor Turske je kazao i da bi Svetska košarkaška federacija (FIBA) trebalo da obrati više pažnje na prijateljske utakmice.

"Ovo je veoma ozbiljan turnir, svaki put u Beogradu je dobra atmosfera, jer ljudi vole nacionalne timove. Vreme je da FIBA promeni neka pravila i da se, kao u fudbalu, ozbiljno shvate prijateljske utakmice. U Turskoj igramo sa trojicom turskih sudija, a to nije dobro za košarku. Vreme je da FIBA pokaže da ozbiljno shvata ovaj period i
svi će biti mnogo srećniji", rekao je Ataman.

On je na novinarsko pitanje rekao da je cilj njegovog tima plasman u četvrtfinale.

"Španija je prvi favorit, a SAD drugi. Za treće mesto konkuriše devet-deset timova, Srbija, Brazil, Litvanija, Turska...Francuska sa (Tonijem) Parkerom je drugi tim i nije kandidat za finale. Ali, ovo je nepredvidljiv sport", rekao je Ataman.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online