Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 12.12.2013.
22:40
mozzartsport.com A

Čudo u Istanbulu: Partizan pobedio Fenerbahče!

Milosavljević, Bogdanović, Lovernj i Kinsi neverovatnom igrom postali apsolutni heroji pobede crno-belih. Postigli su čak 75 od ukupno 79 poena. Po dva su postigli Milutinov i Musli.

Spektakularna igra: Bogdan Bogdanović
 

Nikada ne potcenjujte srce šampiona! Šta drugo reći nego - maestralno! U Istanbul su ispraćeni kao da su već izgubili, a u Beograd će se košarkaši Partizana vratiti kao apsolutni heroji! Neverovatnim, božanskim, vanserijskim naporima crno-beli su uspeli da šokiraju veliki Fenerbahče, koji definitivno mora još puno da uči - 79:77.
Beograđani su odigrali najbolje kada je bilo najpotrebnije - posle sjajne prve deonice usledio je logični pad u igri, ali od kraja treće deonice pa sve do poslednjeg zvuka sirene mašinerija Duška Vujoševića igrala je gotovo besprekorno! I došla do izuzetno bitnog brejka, koji će imati smisla samo ako Budiveljnik uspe da savlada Nanter u Kijevu u petak od 18 časova.


Potpuno nadrealan podatak je da su Lovernj, Milosavljević, Bogdanović i Kinsi postigli čak 75 od ukupno 79 poena ekipe!!! Po dva poena postigli su Milutinov i Musli. Snajperski preciznim šutevima, neverovatnom energijom, željom i pametnom igrom u ključnim momentima ova četvorka ponela je svoj tim do najvećeg uspeha ove sezone i pobede koja će, najverovatnije, doneti ostanak u evroligaškom društvu!
Još jednom se pokazalo da je Istanbul taličan grad za Partizan. Posle 1992. godine i Đorđevićeve istorijske trojke za titulu prvaka Evrope crno-beli su uspeli da ostvare još jednu izuzetno važnu pobedu, koja će sigurno beskrajno značiti ovom mladom timu za nastavak sezone.


Na utakmici su, kao što je bilo najavljeno, bili i navijači Novog Pazara, koji su, slučajno ili ne, bili smešteni odmah iza klupe crno-belih. Partizan je prvih deset minuta odigrao zaista neverovatno! Šuterski izuzetno kvalitetno, gotovo nepogrešivo, što je u jednom trenutku donelo čak 17 poena prednosti (26:9). Kinsi i Milosavljević su igrali sjajno, besprekorno i na krilima njihove dobre igre crno-beli su zgazili favorizovani Fenerbahče u prvom kvartalu. Domaćin je prve poene postigao tek posle dva minuta igre, dok je Partizan sa tri vezane trojke do polovine četvrtine napravio devet poena prednosti – 16:7. Seriju 10:0 kompletirali su Lovernj i Kinsi, a Vidmar je samo na trenutak prekinuo furiozni nalet gostiju.


Nedugo zatim Partizan je sa nove dve trojke, koje su postigli Kinsi i Milosavljević stigao do najveće prednosti na utakmici, dok je domaćin bio u potpunom šoku. Ipak, do prvog odlaska na mali odmor Fener je preko Preldžića i Bjelice malo umirio rivala i zaostatak sveo na 13 poena – 30:17. Ono što treba istaći jeste da je tim Duška Vujoševića u prvih deset minuta šutirao 5/6 za tri poena, a uz to je imao i odličan procenat šuta za dva poena. Fenerbahče je već na startu druge deonice uspeo potpuno da se vrati u život. Znatno angažovanija i ozbiljnija igra na obe strane, bespotrebno izgubljene lopte gostiju, kao i serija 11:0 kojoj su kumovali Žorić, Mekejleb i Bogdanović sveli su prednost Partizana na svega dva poena do polovine deonice - 30:28. Prve poene u drugoj četvtini ubacio je Lovernj posle pet i po minuta igre, ali je igra Partizana bila očajna.

Fener je preko Bogdanovića stigao do zaostatka od samo pola koša, a onda je usledila reakcija Milutinova i Lovernja, koji su podigli prednost na neku sigurniju distancu. Ipak, trojka Mekejleba ponovo je unela nemir, da bi već u sledećem napadu Bogdan Bogdanović odgovorio na isti način, pa je na kraju rezultat bio 39:37 za crno-bele... Na startu drugog poluvremena dva Bogdanovića su razmenila po jednu trojku. Domaćin je samo na kratko stigao do vođstva, ali je posle trojke srpskog beka ponovo usledila mini-serija u režiji Preldžića i Žorića za rezultat 47:42.


Isti tandem vukao je domaćina i u nastavku utakmice. Žorić je bio prava enigma za odbranu rivala, pošto je sa svih pozicija pogađao, dok je Preldžić u stopu pratio svog saigrača. Ipak, od rezultata 58:50 Partizan je uspeo da napravi seriju 9:0 i ponovo povede posle dužeg vremena, zahvaljujući koševima raspoloženih Bogdanovića i Lovernja. U samom finišu deonice srpski reprezentativac je napravio svoj četvrti faul, pa se njegov izostanak na parketu odmah osetio. Partizan je, baš kao i protivnik, napravio niz loših napada koji nisu realizovani, pa je rezultat na poslednjem malom odmoru bio 60:59 za domaćina. A onda, na samom startu, snajperski precizni šutevi Bogdanovića i Kinsija van linije 6.75 doneli su pet poena prednosti Partizanu - 65:60, dok je domaćin ponovo bio u užasno lošoj seriji, baš kao na početku utakmice. Neverovatno, ali istinito, Fenerbahče je svoje prve poene u poslednjoj četvrtini postigao tek na njenoj polovini. Ukupno gledano, skoro sedam minuta je tim Željka Obradovića bio bez koša, dok su gosti preko Lovernja i Milosavljevića i novom serijom 10:0 činili sve da dođu do šokantne pobede.
Posle dve-tri izgubljene lopte crno-belih, gosti su neverovatnim naporima uspeli da saseku isto toliko lopti - Milosavljević i Kinsi su rešili zlata vredne napade, a prvi poeni Muslija doneli su Partizanu rezultat 75:67 minut i 22 sekunde pre kraja utakmice.


Domaćin je zahvaljujući neverovatno požrtvovanoj igri Mekejleba uspeo da stigne rivala i uvede meč u penal završnicu. Ipak, sigurna ruka Tarensa Kinsija dovela je crno-belima neverovatnu pobedu!

Fenerbahče - Partizan 77:79 (17:30, 20:9, 23:20, 17:20)
Dvorana: Ulker Sport Arena. Gledalaca: 11.917. Sudije: Hoze Martin (Španija), Huan Karlos Arteaga (Španija), Petros Papapetru (Grčka).
Fenerbahče: Mekejleb 11 (6as, 5sk, 4ul), Onan, Bjelica 8, Ermiš, Mahmutoglu 2, Kleiza 5, Vidmar 2, Žorić 14, Sipahi, Birsen, Bogdanović 14, Preldžić 21 (6sk, 7as)
Partizan: Aranitović, Lovernj 18 (5sk), Dalo, Milutinov 2, Milosavljević 18 (4/5 za tri, 5sk, 5as), Bogdanović 19 (5/7 za tri, 4sk, 5as), Gagić, Musli 2, Šalić, Andrić, Kinsi 20 (5ul, 4as), Bezbradica

POVEZANE VESTI

Petak 13.12.2013. 10:40
Zvezdas sam, ali naravno navijam za partizana kad igra protiv stranaca.nisam fanatik ko mile
Petak 13.12.2013. 11:08
Toooooooo!!!!!!!!!!ovo je "treći srpski ustanak"!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online