Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 08.11.2013.
22:48
mozzartsport.com A

Bogdanović i sudije srušili Partizan!

Isključenje Duška Vujoševića na samom startu drugog poluvremena umnogome odlučilo pitanje pobednika.

Nije mogao protiv "više sile": Žofri Lovernj
 

Posle prvog poluvremena u krcatom Pioniru bili smo ubeđeni da će Partizan upisati laganu pobedu nad prebogatim Fenerbahčeom, ali prevarili smo se. Tehničke greške na obe strane, isključujuća Dušku Vujoševiću, niz vrlo diskutabilnih odluka sudija i neverovatan zalet gostiju uticali su da crno-beli polože oružje i prepuste pobedu gigantu iz Istanbula - 88:78.


Ono što je definitivno bacilu senku na ovu izuzetno jaku utakmicu jeste činjenica da su sudije u nekoliko navrata donosile odluke koje su direktno išle na štetu Partizana, zbog čega će tim iz Humske sigurno uložiti žalbu.


Nakon prvih 20 minuta, u kojim je Partizan držao konce u svojim rukama, usledila je neverovatno konfuzna treća deonica, u kojoj je, žargonski rečeno, bilo više faulova i tehničkih grešaka nego poena. Duško Vujošević je na samom startu drugog poluvremena zaradio isključujući faul, nakon čega je ekipu preuzeo Gašić. Prvo je usledio napad u kojem su gosti ubacili pet poena (trojka Bogdanović, koš Preldžić), da bi hrvatski reprezentativac uz pomoć Mekejleba prednost Partizana sveo na svega dva poena (41:39).


Nekoliko katastrofalnih sudijskih odluka krajnje su razbesnele navijače, koji su bes iskalili tako što su osuli paljbu sitnim predmetima. I pored nekoliko upozorenja oficijelnog spikera, gomila kovanica, upaljača, olovki i drugih predmeta uletelo je na teren, što znači da će i Partizan sačekati drastična kazna.


Opšta konfuzija na parketu usledila je i u narednim minutima. Posle koša uz faul Milutinova i bacanje Kleiza je zaradio tehničku grešku, što je Kinsi pretvorio u novi poen. U narednom napadu Milosavljević je uvećao prednost na pet razlike (47:42), a onda su ponovo na scenu stupile sudije, koje su još jednom svirale vrlo čudan i diskutabilan faul Lovernja na Žoriću. Ipak, Hrvata to nije previše interesovalo, kao ni njegove saigrače, koji su preko Bjelice, Preldžića i Mekejleba stigli do 52:52.
U narednim minutima gosti su koristili svaku grešku protivnika, svaki milimetar slobodnog prostora da ubace nove poene i tako preokrenu rezultat. Do kraja četvrtine Bjelica, Preldžić i Bogdanović su polako gasili "vatru" u Pioniru, a rezultat pred početak poslednjih deset minuta bio je 60:57 za Fener.


Kako su minuti prolazili tako su gosti bili sve sigurniji u rešavanju akcija. Pritisak sa tribina bio je sve manji, a trojkama Bogdanovića i Preldžića Fener je uvećavao prednost. U poslednjih pet minuta utakmice gosti su ušli sa dvocifrenom prednošču (74:63). Domaćina je potpuno "ubio" razvoj situacije, dok su gosti bili u nezaustavljivom naletu, koji im je na kraju doneo pobedu.
Iako su se crno-beli momci časno borili do samog kraja utakmice, moramo reći da je prebogati tim iz Turske pokazao veću smirenost, iskustvo u odsudnim momentima i na kraju upisali i četvrtu pobedu u najjačem evropskom košarkaškom takmičenju...

POVEZANE VESTI

Petak 08.11.2013. 23:32
Turci sa sudijama uvijek igraju, kako klubski tako i reprezentacijski. Sjetimo se šta su Srbiji uradili na svjetsko prvenstvo prije tri godine, i sjetimo se svake godine kako Fenerbahče sa sudijama odigra protiv Partizana i oživi im još igrače.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online