Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 04.03.2017.
12:30
astrosavet.rs, Vestionline A

Planetarne kletve i patnja koju donose!

Onda kada smo spremni da prekršimo neke osnovne postulate na kojima čitav kosmos počiva, možemo da očekujemo da planete, koje se mogu posmatrati i kao božanstva, bacaju kletvu na nas, a takva kletva se može preneti i u naredni život.

ifreewallpaper.com
 

Ukoliko u horoskopu imate planetu koja je pod kletvom, to znači da nosite neki dug iz prethodnog života. U ovom slučaju, ne radi se o grehu koji je počinio neki od vaših predaka, već o grehu koji dolazi direktno od planete, odnosno božanstva.

Ovaj pojam "planetarne kletve" nije poznat u zapadnoj Astrologiji, njega prepoznaje samo istočna Astrologija, ali i pored toga postoji jasan način da se ustanovi da li u nečijem Natalu postoji planeta koja je pod kletvom. Ukoliko postoji planeta pod kletvom, ona određenog pojedinca može značajno da uspori na putu progresa ili da totalo onemogući progres i napredak, a naročito u onim oblastima života za koje je ta odrđena planeta i zadužena. Takvo stanje planete pod kletvom može da traje sve dok određeni pojedinac ne iznađe adekvatan način da se oslobodi duga koji nosi.

Primer:

Ukoliko je pod kletvom Mesec, onda se kletva odnosi na ono čime Mesec upravlja (majka, porodica, emocije, psiha, trudnoća odnosno potomstvo)

Ukoliko je pod kletvom Sunce, onda se to odnosi na sve ono čime sunce upravlja (otac, mož, poslovni status, položaj u društvu)

Ukoliko je pod kletvom Jupiter, onda se to odnosi na ono čime Jupiter upravlja (novac, uspeh, moć, opšta sreća i osećaj zadovoljstva)

Težina same kletve

Činjenica jeste da popstoje horoskopi u kojima ni jedna planeta nije pod kletvom. Međutim, kada postoji neka planeta koja je pod kletvom, procenjuje se težina same kletve. Ona može da bude mala, srednja ili velika. Prirodno, manja kletva kraće traje, manifestuje se samo u određenom (opet kraćem) delu života, i njene posledice nisu toliko strašne, ni velike. Međutim, druge dve kletve umeju da budu veoma nezgodne, i naročito mogu da ostavljaju jake posledice, čak i kada prođu.

Natalna karta krije u sebi sve ove informacije. Samo izuzetno vešt Astrolog, sa dosta iskustva, može da shvati koja je planeta pod kletvom. Uz to, potrebno je da je Astrolog učenik istočne škole Astrologije, ili zapadne škole, ali da dovoljno ceni istočnjačka tumačenja, da bi uopšte ovu ideju dozvolio kao mogućnost.

Ono što svakog Astrologa uopšte natera da pomisli da je neka planeta pod kletvom, je zapravo to što može da se dogodi da se jedan te isti problem hronično pojavljuje kod neke osobe. Čak se nekada i prividno reši, da bi se posle određenog vremena ponovo pojavio u istom, sličnom, a neretko i još gorem obliku. Često Astrolog postavlja sumnju na planetu pod kletvom, iz razgovora sa osobom čiji natal tumači, pa njegove reči navedu Astrologa da se udubi u direktnije i posebno "češljanje" natala.

Veoma je bitno da se kletva ustanovi blagovremeno. Jer, što se pre ustanovi koja je planeta pod kletvom, time je lakše postići da se posledice takve kletve ublaže - što se više čeka, kletva se sve teže skida, a neretko može da se dogodi da to bude proces koji traje i godinama. Planetarna kletva po tumačenju nekih Astrologa može da bude posledica i karmičkih dugova koje neka određena osoba ima. Međutim, ukoliko se sve shvati onako kako to i treba da se shvati, celom procesu se pristupi ozbiljno, a određena osoba bude spremna da posluša savete svog Astrologa, posledice planete pod kletvom se mogu sanirati, nekada izbeći ili maksimalno ublažiti. Za to je neophodno da osoba posluša savete svog Astrologa, ali i da uloži maksimalan napor kako bi neke stvari u svom životu preokrenula i izbegla posledice. Borba za skidanje određene planetarne kletve može biti duga i naporna za pojedinca, ali volja i trud uvek budu nagrađeni, pa se može reći da skoro da nije zabeležen slučaj da se neko potrudio da skine planetarnu kletvu, bez obzira na njenu težinu, a da u tome nije uspeo.

                                        Autor Teksta. Astrolog. Katarina Anđelić © Sva prava zadržana.

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Kad nevolja rađa nevolju
ZVEZDE I MISTERIJE Koliko je stara Zemlja?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online