Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 17.07.2015.
12:30
S. Ban A

Ljubav zapisana u zvezdama

Kao što je sreća relativan pojam, tako bismo i ljubav teško mogli opisati rečima. Ipak, s astrološke tačke gledanja, ljubav se kao direktno suprotna emocija mržnji može na neki način i formulisati.

hdwallpapersbackgrounds.com
 

U osnovama astrološkog učenja stoji da Venera predstavlja ljubav. Ona je predstavnik Vage koja voli sklad i Bika koji voli da uživa. Gledajući iz tog ugla, simbolika Venere nije dovoljno uverljiva da bismo rekli da ona predstavlja ljubav kao najdublju i najčistiju emociju kojoj svi težimo i koja treba da krasi ljudska bića.

S druge strane, Lav predstavlja radost, ljubavne veze i decu, pa bi i Sunce moglo biti simbol ljubavi. Ipak, ni simbolika Sunca nema tu jačinu da svojim položajem, na prvi pogled, pruži informaciju kakav kapacitet ove emocije čovek nosi u sebi.

Mesec kao kanal

Položaj Sunca, Venere, Saturna i Jupitera daju informaciju kojom snagom možemo voleti. Ali, Mesec je kanal kroz koji postajemo svesni. Ako je on ugrožen ili se nalazi u položaju koji po definiciji predstavlja nedostatak emocija, to ne znači da osoba nije sposobna da voli, već to može da znači da joj je teško da ljubav prepozna i na taj način je prevede u svest.

Ljubav je emocija koja je sastavljena od više elemenata koji, kad su u skladu, daju nesavladivu dubinu koja jedino kao takva može da se suprotstavi mržnji. Ljubav u sebi sadrži tri dimenzije, a to su radost, strpljenje i opraštanje. Kad to prevedemo na astrološku simboliku, dobijamo da ljubav u horoskopu predstavljaju Venera i Sunce koji su simboli radosti, Saturn simbol strpljenja i Jupiter i Neptun kao simboli praštanja. Položaj ovih planeta i njihovi međusobni aspekti kao i aspekti prema drugim planetama govore od čega smo satkani.

Ako analiziramo naš odnos prema nekome ili nečemu i primenimo ovo učenje, doći ćemo do informacija na kom nivou funkcioniše svaka relacija. Za početak, krenimo od sebe jer je to, na ličnom nivou, početak i kraj svega. Dakle, da li se radujemo sebi, da li imamo strpljenja za svoja ograničenja i da li sebi praštamo greške? Odgovor na ta pitanja daće nam odgovor i na ostale nedoumice. U odnosima sa drugim ljudima lako ćemo prepoznati za koga nas veže prava, duboka ljubav, a prema kome imamo polovična osećanja. Takođe, nepogrešivo ćemo proceniti i koliko smo voljeni, a pošto skoro uvek nešto nedostaje, znaćemo šta treba razvijati.

U svemu ovome ulogu imaju i ostale planete, pa je logično zaključiti da je odgovor na pitanje "hoću li imati sreće u ljubavi", u stvari, odgovor na kompletan natalni horoskop u kome je važno sagledati sve delove jer oni opisuju svaki segment našeg bića. Ne postoji savršeni položaj planeta koji bi predstavljao božanski sklad. Pošto uvek nešto nedostaje, može se reći da je patnja ta koja nas tera da u sebi razvijamo ljubav.



 

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Slobodna ljubav
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online