Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 23.01.2015.
13:41
S. Ban A

Dugovi iz prethodnog života

U astrologiji postoji mnogo različitih pravaca kojima je moguće nešto tumačiti. Kada nas pritiska neki problem ili kada shvatamo da su događaji iz našeg života krajnje neobični, ili je njihov sled neverovatan, naročito onda kada nas prati maler, na scenu stupa karmička astrologija ili astrologija koja se bavi proučavanjem fenomena reinkarnacije.

arcadesplat.com
 

Bez obzira na to što ova pojava nije naučno dokazana, o njoj govore ne samo astrolozi i učenjaci sličnih nauka, već i mnoge religije, duhovna učenja pa čak i u psihologiji postoji pravac koji se bavi ovom temom.

Uspomene na prethodne živote, najčešće, oživljavaju se na jedan od tri načina:

* Spontanim sećanjem, koje se najčešće dešava u ranom detinjstvu, dok je dete malo.

* Tumačenjem natalnih karata prethodnih života.

* Regresijom u prošle živote, ili korišćenjem hipnoze ili neke druge tehnike istraživanja pamćenja.

U astrologiji postoji mnogo različitih pristupa, a jedan vredan pažnje je onaj koji se zasniva na teoriji da Mesec u našem sadašnjem natalnom horoskopu predstavlja ascendent (podznak) u prethodnom životu. Sadašnji ascendent je nekada bilo Sunce, a sadašnje Sunce je budući ascendent.

Bez krutih pravila

Važno je napomenuti da ne postoje kruta i nepromenljiva pravila kad su u pitanju astrologija i reinkarnacija. Nije uvek moguće s lakoćom protumačiti obrasce karmičkog duga koji nas prati tokom ovog života.

Ovo samo po sebi ne govori puno jer se uz ovo tumači cela natalna karta, naročito oni delovi koji su naglašeni. Uz ovo se, posebno, analizira položaj Severnog i Južnog čvora.

Smatra se da duša bira da bude rođena u vreme koje je astrološki povoljno njenoj predodređenoj misiji na zemaljskom planu. Indicije zašto je neko biće izabralo određeni trenutak nalaze se u njegovom horoskopu. Prema tome, skoro uvek o celoj slici važne informacije daju sledeći podaci:

* Sunce, ascendent i dominantne planete ukazuju na glavnu svrhu sadašnje inkarnacije.

* Uran, Neptun i Pluton predstavljaju različite aspekte karme. Uran ruši stare strukture da bi napravio prostor za nove, Neptun traži žrtvovanje, a Pluton zahteva regeneraciju.

* Dvanaesta kuća predstavlja neposrednu prethodnu inkarnaciju. Međutim, najčešće pokazuje nezavršene poslove u prošlosti. Saturn predstavlja sklonosti i osobine koje duša donosi u sadašnjost iz prošlosti.

* Mesec, njegove faze i čvorovi ukazuju na kurs koji je duša izabrala u sadašnjoj misiji i pokazuje napredak koji ona čini ispunjavajući zadatke Saturnove formule sudbine.

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Mesec diktira raspoloženje
ZVEZDE I MISTERIJE Rakovi privlače pare
ZVEZDE I MISTERIJE Nedeljni horoskop
ZVEZDE I MISTERIJE Nedeljni horoskop
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online