Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 17.06.2016.
12:30
S. Ban A

Rakovi privlače pare

Nema čoveka koji se bar jednom u životu nije zapitao šta bi uradio kada bi iznenada nasledio ili na lotou dobio ogromnu količinu novca. Šta bi ko uradio u toj situaciji konačno određuje lični horoskop, ali postoji i astrološko gledište gde je najprirodnije da se taj novac uloži.

natupedia.com
 

Za ovu analizu gledamo prirodni horoskop. Prvo polje prirodnog horoskopa pod vladavinom je Ovna, drugo pod Bikom, treće pod Blizancima, četvrto pod Rakom... Svim tim poljima vladaju planete koje vladaju znacima u kojima se polje nalazi. Dakle, prvo polje je pod vladavinom Marsa, drugo Venere, treće Merkura, četvrto Meseca i tako redom.

Ogroman novac je predstavljen planetom Jupiter, pa treba sagledati kako se Jupiter oseća i ponaša u simbolici znakova.

Ovan predstavlja ličnu volju, brzinu i impulsivnost. Jupiter se u tom znaku dobro oseća, ali je njegova ekspanzija kratkog daha. To znači da i najveća količina novca može prebrzo da se potroši ako se drži pri ruci. Bik predstavlja banke, ishranu.

Rizična štednja

Jupiter u Jarcu je u padu. To znači da će veliki novac izgubiti vrednost ako ga budemo čuvali na gomili. U znaku Riba je u sedištu, pa to ukazuje da veliki novac uložen u nešto iz simbolike Riba nalazi svoj put. Ribe simbolišu zatvorene institucije, humanitarni rad, religija, zdravstvo. Uz Strelca, Ribe ukazuju i na putovanja i daleke destinacije. I na kraju, Jupiter je prirodni vladar Strelca, pa osim putovanja, novac svoj cilj najlakše pronalazi u duhovnom učenju i obrazovanju.

Veliki novac (Jupiter) u ambijentu Bika je siguran, ali ne donosi veliku ličnu korist. S obzirom na to da je Mesec (nekretnine) u ovom znaku egzaltiran (najjače dejstvo), to ukazuje da je povoljno položiti novac u banku, a potom ga uložiti u nekretninu. Zbog prisustva opasne nekretnice Algol u ovom znaku, potrebno je voditi računa da se ne pokrene njegova destruktivna energija. Dakle, ne treba počinjati ništa toliko veliko što nije moguće lako iskontrolisati, jer egzaltiranost Meseca u znaku Bika ukazuje na opasnost zbog preterivanja.

Sledeći znak su Blizanci, koji predstavljaju komšiluk, braću, sestre i saobraćaj. Jupiter je u ovom znaku u izgonu, pa to znači da novac ne treba ulagati ni u šta što je iz te simbolike.

Novac ne bi našao svoj cilj i bio bi prebrzo potrošen. Takođe Blizanci predstavljaju pričanje i brbljanje, pa da bi se izbegla nepovoljna energija, o velikom novcu se ne priča nikome.

Sledeći je znak Raka koji vlada četvrtim poljem. U znaku Raka Jupiter je egzaltiran što je najpovoljniji aspekt. Preterivanje Jupitera govori da u ambijentu simbolike ovog znaka možemo očekivati procvat i množenje energije Jupitera, u ovom slučaju, novca. Dakle, ogroman novac je najbolje uložiti direktno u kupovinu stambenih jedinica ili kuća. To je garancija da će energija bogatstva nesmetano teći.

Važno je konsultovati i natalni (lični) horoskop, jer u slučaju da osoba u svom četvrtom polju ima destruktivnu energiju, onda ovo rešenje otpada. Veliki broj izbeglica iz minulih ratova na našim prostorima, upravo su u četvrtom polju svog horoskopa imali Uran-Pluton što je ukazivalo na bombe, požare i urušavanje doma u kome žive. Za ljude sa takvim horoskopom čak ni prirodna egzaltiranost Jupitera u znaku Raka nije dovoljna zaštita da bi na takav način ulagali novac.
 

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Karcinom zapisan u horoskopu
ZVEZDE I MISTERIJE Rakovi - lekari bez premca
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online