Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 29.07.2011.
08:00
S media A

Neverovatni trikovi za mršavljanje

Jednom kad ih usvojite ništa vam više neće stajati na putu do vitke linije!

Stajanje na vagi može da bude mučno za vas... i za vagu

Brojanje kalorija i planiranje niskokaloričnih, a opet uravnoteženih i zdravih obroka neke su od tehnika za kojima posežemo ne bismo li se rešili viška kilograma. Svi oni koji se odluče da konačno odbace višak prtljaga moraju u svoju svakodnevnu rutinu uvesti nekoliko promena. Ali sve to, i konačan gubitak kilograma, ne bi trebalo da bude težak proces. Držeći se neverovatno jednostavnih, a opet efikasnih trikova i vi možete brzo dobiti vitku liniju o kojoj sanjate.

LEDENI ČAJ OD MENTE
Razmazite svoje čulo ukusa pićem koje vam pomaže da smršate. Naduvenost je jedan od razloga zbog kojih ste možda nezadovoljni svojom siluetom. Oni koji žele da se reše nadutog stomaka trebalo bi da redovno konzumiraju ledeni čaj od mente. A uz podsticanje protoka tečnosti i probave, menta će pomoći i u razgradnji masnih naslaga. Šta čekate? Trk u kuhinju i bacite se na pripremu čaja.

PRAVILO ČETIRI ZALOGAJA
Kad govorimo o uživanju u slatkišima – veoma je važno pomenuti pravilo četiri zalogaja čiji su učinak potvrdila brojna istraživanja. Prema ovom pravilu, ljudi osete okus hrane stoprocentno u prvom zalogaju, 50 odsto u drugom , 25 odsto u trećem i nula odsto u četvrtom "grizu". Ostatak obroka samo će dovesti do debljanja. Dakle, prihvatite ovo pravilo u slučaju slatkiša. Čokoladu, kolačiće i druge poslastice nabijene kalorijama zagrizite samo četiri puta. I nemojte tražiti rupu u pravilu – reč je o malim zalogajima, a ne da ceo kolač strpate u usta i pravite se neuki.

JEDITE SVAKA TRI DO ČETIRI SATA
Ukrotite glad konzumirajući zdrav obrok svaka tri do četiri sata. Morate ubrzati rad metabolizma da biste brže i lakše varili hranu i trošili masne zalihe. Ako ste spremni da konačno smršate, vreme je da pokušate sa ovom već dokazanom metodom. Unapred planirajte i pripremajte obroke u niskokaloričnoj varijanti – zdrave sendviče, salate, supe...

TERMOGENE NAMIRNICE
Neke namirnice povećavaju proizvodnju topline tela organizam ih probavlja koristeći maksimalnu energiju. Za vreme procesa varenja određenog povrća, vaše telo sagoreva više kalorija nego inače, pa u prehranu uključite sledeće namirnice: celer, karfiol, tikvice, mahune, zelenu salatu i pečurke. Što se tečnosti tiče – odličan je zeleni čaj koji može povećati toplinu za 4 odsto i time sagoreti dodatne kalorije.

TRIK SA VISOKOM ČAŠOM
Ovo je trik za osobe koje vole ponekad da popiju alkohol, iako znamo da on škodi vitkoj liniji, a isto je i sa sokovima punim šećera. Prema stručnjacima, ako želite smanjiti tečne kalorije, svoje omiljeno piće konzumirajte iz visokih čaša. Ovako nesvesnomožete da smanjite konzumiranu količinu alkohola i slatkih pića na dnevnoj bazi za neverovatnih 30 oddsto! Stručnjaci su dokazali da, kada piće ulivamo u visoku i usku čašu, uljemo uvek manje nego u nižu i širu.

GRICKAJTE KRASTAVCE
Prirodni diuretici će vam pomoći da eliminišete suvišnu tečnost iz organizma, a krastavci su puni antioksidanata i vitamina. Tajna je da ih uvek imate pri ruci, pa čim vas uhvati želja da nešto prigrizete, nekoliko kolutića svežeg krastavca biće dovoljno da utolite glad.

AKUPRESUROM POBEDITE GLAD
Na telu postoji nekoliko tačaka koje su u direktnoj vezi sa centrom za glad u vašem mozgu. To znači da masiranjem tih tačaka (prstima, ne moraju biti akupresurne igle) možete ublažiti ili potpuno zaustaviti osećaj gladi. Ključna tačka pritiska za obuzdavanje apetita nalazi se na pola puta između gornje usne i nosa. Zato pre svakog obroka uhvatite gornju usnu prstima (palac je u ustima, a kažiprst sa spoljašnje strane) i masirajte područje između usne i nosa 10 sekundi. Pritisak neka bude umeren a tačku masirajte sa unutrašnje i spoljašnje strane.

Još jedan koristan akupresurni tretman je masaža ušiju. Temeljno masirajte uši i ušne resice bar 60 sekundi. Pritisnite svaki deo ušne školjke i područje oko ušiju. Ovo je detoksikacijska masaža, koja je odlična i za izgled kože. Što se kontrole apetita tiče i ovde postoji jedna tačka koja obuzdava glad. Dok se gledate u ogledalo, stavite prste na čeljust, ispred vaših ušiju. Otvorite i zatvorite usta nekoliko puta dok ne osetite da vam se kosti vilice pokreću ispod prstiju. Prst stavite tamo gde osećate najviše kretanja čeljusti. Vaš prst bi trebalo da bude tik uz onaj mali, odvojeni mesnati (hrskavica) deo uveta (ne ušne školjke). Uhvatite ovaj deo sa obe strane palcem i kažiprstom i držite pritisnutim konstantnim pritiskom tri minuta. Još jedna tačka blizu uveta je odmah ispod ušne resice, gde je uvo spojeno sa čeljusti. Masirajte ovu tačku nekoliko minuta pre obroka ili kad osetite glad.

Ako osećate želju za prejedanjem zbog depresije, pokušajte da masirate tačku neposredno ispod korena nokta na malom prstu leve ruke. Počnite od strane prema prstenjaku, duž korena nokta, prema spoljašnjoj strani i to masirajte 10 sekundi. Ako vam se apetit povećava zbog stresa, masirajte tačku koja se nalazi ispod zgloba kažiprsta – dole za širinu dva prsta i širine pola prsta prema palcu. Masirajte tačku palcem, na obe ruke.

UPALITE RADIO
Već znate da je najgore kada jedete i istovremeno gledate televiziju ili čitate, ali ono što je dobro za vas je da slušate klasičnu muziku dok jedete. Razna istraživanja su pokazala da opuštajuća muzika ima pozitivan uticaj na metabolizam.

UPLAVITE GLAD
Plava boja je najređa boja koju vlasnici restorana biraju za ukrašavanje enterijera. Zašto? Dokazano je da plava može da suzbije apetit. Dakle, smanjite unos kalorija uz pomoć plavih tanjira, stolnjaka ili zavesa ili obucite nešto plavo. Boje koje bi trebalo da izbegavate su narandžasta, žuta i crvena, jer one povećavaju apetit.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online