Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 30.03.2013.
04:25
Fonet A

Dveri traže drakonske mere protiv rijalitija

Pokret Dveri zatražio je od Republičke radiodifuzne agencije (RRA) da hitno primeni sve zakonske mere protiv više televizija zbog emitovanja "skarednih" i za psihu mladeži štetnih rijaliti programa.

Dveri traže od RRA da kazni televizije koji puštaju rijaliti programe
 

Prema tumačenju Dveri televizije B92, Pink i Hepi emituju programske sadržaje "koji mogu da naškode fizičkom, mentalnom ili moralnom razvoju maloletnika". Pokret Dveri uputio je RRA predstavku zbog programa sa nedopuštenim sadržajem emitovanim u emisijama "Veliki brat" na TV B92, "Farma", "Trenutak istine" i "Preljubnici" na TV PINK, kao i "Luda kuća" na Hepi TV.

"Farma" se emituje na Pinku

Zbog programa tih emisija u kojima se vređa javni moral, prikazuje skarednost, prostitucija, promoviše pedofilija, čime se istovremeno na brutalan način krše sve tradicionalne i religijske vrednosti koje su u Srbiji imanentne svim njenim građanima, Dveri navode da je neophodno hitno primeniti sve zakonske mere protiv emitera.

Na osnovu Zakona o radiodifuziji, u skladu sa Opštim obavezujućim uputstva RRA o ponašanju emitera RRA je odavno trebalo da spreči ovaj javni neukus, kič, šund i svaku vrstu vređanja zdravog razuma i osnovnih moralnih vrednosti u Srbiji, ističu Dveri.

Veliki Brat prikazuje se na B92

Najava krivičnog postupka za ispitivanje izjava i ponašanja jednog od učesnika tih sramnih šoua Ere Ojdanića, krajnje je nedovoljna i čak neozbiljna, kada se ima u vidu širina pogubnog uticaja tih emisija na opštu javnost, a naročito maloletnike, ocenjuju Dveri.

Taj pokret je u svojoj predstavci RRA predložio da se emiterima u što kraćem roku oduzme dozvola za emitovanje označenih programskih sadržaja.

"U protivnom, smatraćemo da je i RRA postala svojevrsni saučesnik u ovom procesu duhovnog i moralnog uništavanja nacije, pa ćemo biti prisiljeni da pokrenemo i pitanje vaše odgovornosti", dodaje se u saopštenju.

POVEZANE VESTI

Subota 30.03.2013. 06:17
Srpske Dveri 100% u pravu. Ukinuti tu skalameriju,i nemoralnu propagandu.
Subota 30.03.2013. 07:39
Jeftino popunjavanje velikog dela programa, mesecima.
Subota 30.03.2013. 10:24
Зар од толико странки само Двери размишљају о духовној вредности и здрављу породице? Браво за Двери!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online