Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 06.08.2017.
23:23
D. Petrović - Vesti A

Ćetković završio sa "Nemanjićima"

Vojin Ćetković (45) okačio je na Instagram fotografiju raskrvavljenog lica uz komentar "Nemanjići-gotovo!" On u seriji "Nemanjići - rađanje kraljevine" igra Stefana Prvovenčanog i svoj deo posla je završio.

M. Karović
Vojin Ćetković kao Stefan Prvovenčani

Serija koja se radi po scenariju Gordana Mihića i u režiji Marka Marinkovića ulazi u završnu fazu.

Ostalo je da se dosnime neke manje scene, a potom reditelj ulazi u montažu gde će se raditi narednih meseci.

Predviđeno je da premijera prve od 12 epizoda prvog serijala bude emitovana 31. decembra.

Snimanje je počelo polovinom marta i, kako kažu u ekipi serije, nije bilo lako raditi, posebno poslednjih mesec dana po velikoj vrućini.

Ali, niko se nije žalio. Ni glumci u teškim i zahtevnim kostimima, ni snimatelji, rekviziteri, scenografi... Svi veruju da su napravili seriju koja će pomeriti granice kada je u pitanju domaća produkcija.

Pored Ćetkovića koji je nosilac glavne uloge, zapaženu rolu ima i Dragan Mićanović koji igra Svetog Savu.

Igrati srpskog svetitelja i utemeljivača Srpske pravoslavne crkve nije lako, ali poznati glumac učinio je sve da što vernije dočara lik.

Pustio je kosu, bradu i ističe da "Savu Nemanjića igra kao živog čoveka, a da je tema koja se obrađuje veoma značajna za današnje vreme i Srbiju."

Jednu od manjih, ali vrlo zapaženih uloga imao je i Zafir Hadžimanov koji je dočarao lik nikejskog cara Teodora Laskarisa koji je Savi Nemanjiću pomogao da Srpska crkva dobije samostalnost.

- Iznenadio me poziv reditelja Marka Marinkovića koji mi je ponudio ulogu. Pitao me je da li bih hteo da igram cara, a ja sam mu rekao da sam se oduvek osećao kao car. Šalim se, naravno. Uloga je vrlo interesantna, jeste mala, ali je vrlo značajna - kazao je Hadžimanov za beogradske medije.

On ističe da će serija biti vrlo poučna, posebno što se o Nemanjićima danas malo zna. Oni su skrajnuti iako su ostavili neizbrisiv trag u srpskoj istoriji.

Dovoljno je pogledati koliko su samo crkava i manastira ostavili, koji su i danas centar duhovnosti srpskog naroda.

Ana obezbedila krunu

Tokom pet meseci snimanja ekipa serije radila je na 220 lokacija od Beograda, preko Žiče, Kopaonika do Trebinja i Novog Pazara.

Kad god su to mogućnosti dozvoljavale snimalo se u autentičnom ambijentu kao što su crkve koje su podigli Nemanjići.

Reditelj je angažovao najbolje srpske glumce, ali i više od 2.000 statista za scene borbi.

Pored Dubravke Mijatović, koja igra Anu Nemanjić, majku Svetog Save, važnu žensku rolu ima i Sloboda Mićalović, koja igra Anu Dandalo, drugu suprugu Stefana Prvovenčanog. Tako su se ona i Vojin ponovo našli pred TV kamerama kao bračni par.

- Ana Dandolo je zapravo bila jedna važna figura, pre svega u tom krunisanju, jer je uspela preko pape da obezbedi krunu - objašnjava glumica Sloboda Mićalović.

Tim stručnjaka

Da bi serija bila što autentičnija, angažovani su u stručni saradnici, od sveštenih lica do profesora istorije koji su radili kao stručni konsultanti serije. Radilo se timski, a stručnjaci su savetovali ne samo reditelja, već i scenariste i kostimografe, sve sa istim ciljem - da serija bude što realnija.













 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online