Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 28.11.2013.
15:02
D. Dušanić - Vesti A

Mile Kitić: Marti u naturi plaćam tekstove

Kada je Mile Kitić (61) nedavno objavio spot i pesmu "Nokaut" mediji su odmah optužili Kitića "da se kiti tuđim perjem", jer su pesma i spot identični kao grčki hit "Imaš problem". Ali, Mile se samo slatko smeje i tvrdi da je sve uradio u saglasnosti sa grčkim autorima koji su prezadovoljni srpskom verzijom.

Nije lako repovati: Mile Kitić
 

- Nikada nisam krio da su numeru "Nokaut" napisali Grci i da je pesma hit. Mene niko ništa nije pitao, već su odmah počeli da upiru prstom u mene i da me optužuju kako sam maznuo grčki hit. Tako sam se ni kriv, ni dužan našao na optuženičkoj klupi, a da za to nije bilo razloga. Pre nego sam snimio pesmu dobio sam odobrenje autora. Inače, u Grandu odavno ne može da se objavi obrada inostrane kompozicije bez te papirologije - kaže Mile i objašnjava da mu je supruga Marta skrenula pažnju na ovu numeru.

- Marta i prijateljice iz Ljubljane su čule pesmu, pa su mi predložile da je i ja snimim. Posle prvog slušanja mi se svidela, i odmah sam krenuo u realizaciju posla.

Druženje u Atini

- Nedavno sam bio u Atini na poziv grčkih kolega, snimili smo video prilog, družili se i već imamo nove poslove u planu. Naime, na grčkom tržištu će uskoro izaći pesma u kojoj ja pevam na srpskom, a repovaće njihov izvođač na grčkom. Zanis i Rigas su sjajni momci, kao i kompozitor Teri Siganos, koji je pre nekoliko godina sarađivao sa Mirkom Gavrićem. Veoma su poznati i popularni u njihovoj zemlji, hitmejkeri, imaju fantastičan studio, u kojem rade brojne zvezde, ne samo iz Grčke nego i iz celog sveta.

Ko je napisao stihove na srpskom?
- Moja žena Marta je autor teksta za "Nokaut". To je inače četvrta moja numera u kojoj je ona tekstopisac. Odlično joj to ide.

Da li je tražila visok honorar, kako ste joj isplatili?
- Zna se - u naturi!

Kako naučiste da repujete?
- Uf, bilo je teško, drugačiji je to fah od mog. Bilo je neobično, jer je trebalo savladati specifičnan način izgovaranja reči, tehniku disanja i još neke cake. Repovao sam ja i ranije u numeri "Nema više cile mile" sa Đoletom Đoganijem, ali to je bilo "na kašičicu". Ovde je trebalo baš da se pokažem. U početku sam razmišljao da angažujem nekog repera, ali shvatio sam da nema smisla, jer kako ću onda da pesmu izvodim na nastupima. U repovanju mi je pomagao prijatelj i saradnik Mirko Gavrić, i trud se isplatio. Sada pesmu izvodim bez problema uživo na gostovanjima. Čak su me i Grci pohvalili i veoma im se dopada srpska verzija.

U vašim spotovima pojavljuju se atraktivne devojke oskudno odevene. Kada bi vaša ćerka Elena (15) dobila ponudu da se tako pojavi u nekom spotu, da li biste imali nešto protiv?
- Ne! Nisam konzervativan otac. Naravno sve mora da bude u nekim granicama. Mogla bi da se pojavi i u mom spotu, ali ipak Elena odlučuje, a ona ne želi da se eksponira. Odbila je skoro da bude sa mnom na naslovnoj strani jednog magazina.

Mnogi kažu da vam je ćerka izuzetno talentovana?
- Elena lepo peva, talentovana je, ali smatra da je još rano da započinje muzičku karijeru, kao i da skreće na sebe pažnju medija. Bila je nedavno sa mnom u Grčkoj i oni su oduševljeni s njom. Odmah su joj ponudili saradnju, ali ona neće, bar ne u ovom trenutku. Kad bude poželela da se okuša u muzici imaće moju i Martinu maksimalnu podršku.
 

Plesači iz Kneza

Zašto ste za "Nokaut" snimili gotovo identičan spot kao i Grci?
- Smatrao sam da je to najbolje rešenje. Ne može se naći topla voda, a njihov spot je odlično urađen. Kod mene su jedino angažovani naši plesači, koje znam od ranije i sa kojima sam već nastupao i snimao spotove. Poznati su oni i Beograđanima, jer igraju brejkdens u Knez Mihailovoj ulici. Meni se mnogo dopadaju, sjajni su u akrobacijama, izgledaju onako rokerski, dugokosi, istetovirani po celom telu, imaju pirsinge. Od njih sam svašta naučio o plesu koji izvode.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online