Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 28.02.2012.
04:58

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 73
A

Estrada u seksi vešu

Skidaju se iz inata, da postanu fotomodeli, ili da bi prkosile godinama i pokazale da su još lepe. Da ne propuste priliku, zbog para ili iz ličnih razloga. Neke čekaju godinama da im blagoslov daju majke ili svekrve, a neke to urade iz prve. Ima i onih koje to ne bi uradile ni za živu glavu. Uglavnom skidanje u Srbiji više nije tabu tema.

Kada je Srbija decembra 2003. dobila svoju verziju omiljenog muškog časopisa "Plejboj", počela su opšta nagađanja koja će srpska dama krasiti naslovnicu. Na iznenađenje mnogih, umesto očekivanih glumica, pevačica i manekenki, u prvom broju se pojavila voditeljka Olivera Kovačević. Tvrdila je da želi da stane na put licemerima i lažnim moralistima, mada se slikala prilično zakopčana.

- U Srbiji je sve devalvirano, pa je dominantna krilatica "Zašto kažeš ljubav, a misliš na seks". Sve varijacije na pomenutu temu su dozvoljene i čak se smatraju normalnim. Predrasude i trač su odavno osnova naše komunikacije. Pošto prezirem i jedno i drugo, sasvim je logično da sam prihvatila ovaj izazov. Mnogo je moralnije - kaže ona.


Tabloidi su joj odmah zamerili što joj se vidi samo "frtalj bradavice", pa su je prozvali "zabrađena Olivera". Ipak, sve je živo zanimalo koliki je honorar Olivera osvojila, pa su zdušno licitirali i do 10.000 dolara. To niko nikad nije saznao ni za jednu srpsku obnaženu lepoticu jer svaka "Plejbojeva" naslovnica potpisuje ugovor kojim se obavezuje da ukoliko visina honorara procuri u javnost, mora da vrati "Plejboju" duplo više. To je svima začepilo usta, iako se zna da nijedna od tih para nije kupila stan.

Ipak, mnogi tvrde da dve fotografije u "Plejboju" za karijeru vrede više nego 10 intervjua. Slikanje za "Plejboj" tako postaje lična reklama, a one dame kojima nije potrebna promocija obnažuju se iz egzibicionizma, zbog teranja inata ili javnog uživanja u sopstvenoj lepoti.

 

Nikad ne širi noge

Suzana Mančić, nekadašnja jugoslovenska kraljica lotoa, obnažila se u petoj deceniji i izazvala masovnu histeriju. U priču se upleo i bosanski tabloid, valjda je to dug SFRJ slavi, i ispleo priču o napadu razjarenih seljanki sa zemunske pijace na Suzanu - zbog nemorala. Ona je izjavila da nije obaveštena da su ženama posle 30. obnažene fotografije zabranjene zakonom. Danas Suzana priznaje da je dugo pregovarala i sa hrvatskim "Plejbojem" jer to kod nas niko nije radio.
 

- Balkan ne oprašta slobodu da gospođa mojih godina sebi dozvoli takav kapric da se slika gola. Meni to ništa nije značilo, ali jeste ženama moje generacije, da nas ne otpisuju prerano u svakom pogledu - kaže Suzana.

Milica Milša se fotografisala u čizmama, haljini i sakou. Rekla je kako joj nije ni padalo na pamet da se slika golih grudi, tvrdeći da erotika nije u golotinji već u pogledu. Rada Radenović je još jedna golišava voditeljka, koja je priznala da bi se opet slikala naga, ali nikad raširenih nogu. To je i uradila za FHM.

Za srpski "Plejboj" slikale su se i glumica Katarina Žutić, Marija Jakšić, Danijela Vranješ. "Plejboj" nije mogao proći bez Svetlane - Cece Ražnatović, koja se doduše nije obnažila, ali se svakako upisala među javne ličnosti koje su koketovale s erotikom pred javnošću.  Seksolog Jovan Marić za "Vesti" objašnjava objašnjava da se devojke i žene skidaju iz različitih razloga.
 

- Meni to skidanje nije nikakav fenomen. Vodio sam jednu emisiju na televiziji i gost mi je bila Martina, devojka koja se skidala za "Plejboj". Zgodna je i lepa. Govorila je da slikanje za časopise traje i po šest-sedam sati i da nema problem sa tim da bude gola. Već ostvarene žene koje nisu više ni tako mlade skidaju se iz sasvim drugog razloga. To je uvek bilo, čak se i Sofija Loren slikala golišava u poodmaklim godinama da pokaže svetu je još privlačna. Tu je i takozvani teror mladosti. Mi živimo u vizuelnoj civilizaciji, sve devojke sa reklama su idealno lepe. Teži se tome da i žene budu kao devojčice, ne praštaju se znakovi starosti. Zato se i poznate dame koje su davno premašile dvadesetu skidaju da pokažu svetu da su još poželjne. Danas je lepota na ceni, iskustvo, pamet ili obrazovanje niko ne gleda. U isto vreme to je pozitivno jer te lepe žene mogu da daju nadu ostalim pripadnicama lepšeg pola da i sa 45 ili 50 godina mogu da budu zanimljive - kaže Marić.

Brkate žene s viklerima

Glumica Milica Milša i voditeljka Suzana Mančić nisu se zaustavile samo na "Plejboju". Nedavno su u klubu "Sinema" predstavile fotografije na kojima su pozirale "kao od majke rođene". Cilj izložbe je prikupljanje pomoći narodnoj kuhinji u Kraljevu. Pozirale su gole, prekrivene samo voćem i povrćem.
 

- Uživala sam u slikanju. Potpuno sam se prepustila i pozirala što sam bolje mogla. Ne mislim da su ove slike provokativne, naprotiv - rekla je tom prilikom Milica Milša. Inače, Milša je kao 17-godišnjakinja odbila da se kao mis Kana slika za francuski "Plejboj", ali je zato posle 17 godina srpskom rekla odmah "da". Isto "da" rekli su i majka, i muž, i sin, i svekrva.

Voditeljkama, glumicama i pevačicama koje su spremne da skinu koji komad odeće više pridružile su se i dve žene kojima profesija nije estrada, ali sve više na nju liči. Politička uzdanica i menadžerka LDP-a 44-godišnja Lidija Piroški pokazala je srpskoj javnosti svoju telesnu golotinju pre osam godina. Slikala se ležeći na motoru i za volanom automobila u izazovnoj pozi.

Gospođa Piroški našla se 2007. na listi 100 najmoćnijih žena Srbije. Na svom Tviter profilu nedavno je objavila komentar nekog svog obožavaoca: "Ponosna na novu generaciju političarki. Konačno se mičemo od brkatih žena, viklera u šiškama i štrikanih čarapa."

Isto je učinila i bivša članica LDP-a slikarka Biljana Cincarević, koja se našla na naslovnoj strani "Plejboja" u maju 2005. godine. Slikala se odevena u malu crnu haljinu, uvezana lancima, kako bi pokazala da ima stav, a ne da je dobra riba. Podržali su je i tadašnji muž, ćerkica i roditelji. Tada je bila aktivna i politički u LDP-u jer je kako kaže to potreba mislećih ljudi, a Srbiju je opisala kao "memljivu, prljavu kuću, punu miševa i pacova".


Neka se malo muškarci skidaju


Većina srpskih političarki nema neku posebnu želju da biračkom telu pokažu lično telo. Aleksandra Jerkov, poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine, kaže da više voli da polemiše nego da se skida:
 

- Više bih volela da razgovaramo o političkim stavovima gospođe Piroški, nego o tome što se ona slikala za "Plejboj". Nemam odgovor na to da li bih se ja slikala za "Plejboj", niti imam stav o tome što je ona uradila. Smeta mi što se o njoj sada priča kao o osobi koja se slikala. Zašto se o muškarcima u politici ne priča na taj način? - pita ona.


Dubravka Filipovski, potpredsednica Nove Srbije, kaže da nikada na tako nešto ne bi pristala.

- Ne bih pristala ni pod kakvim uslovima ili zarad bilo kog cilja. Uopšte ne razmišljam o tome, niti se time bavim, niti me interesuje jer se politikom bavim na ozbiljan način - rekla je ona.


I poslanica Srpske radikalne stranke Lidija Vukićević ima slično mišljenje.


- Ne bih nikada pristala, iako bih možda zbog toga što sam glumica imala više razloga da se slikam. Meni je to potpuno strano, bilo mi je strano i kad sam imala 20 godina, kao i kroz čitavu karijeru. Skidanje za "Plejboj" za mene nema nikakvog opravdanja - jasna je Vukićevićeva. Jorgovanka Tabaković, funkcionerka Srpske napredne stranke, imala je isti stav kao i Jelena Trivan koja je potpredsednica Demokratske stranke. Obe su isto odgovorile: "Nema šanse, pogrešili ste broj." 

A vereniku zadnjica


Kada je jedna mlada dama 19. januara 1919. godine kročila u fotografsku radnju "Kening" u Beogradu, fotograf nije ni slutio da će devojka tog dana izvesti revoluciju u njegovom ateljeu. Pošto ju je uvredio verenik, mlada beogradska gospođica Ž. J, sagorela u želji za osvetom, zatražila je od fotografa da joj slika obnaženu zadnjicu. Ova fotografija, s intimnom porukom "Za uspomenu i dugo sećanje", ušla je u istoriju kao najstarija erotska fotografija u Srbiji.

 

Brenin nervni slom


Sedamdesetih godina prošlog veka u SFRJ pojavio se prvi jugoslovenski erotski časopis - zagrebački "Start". Na prvoj naslovnici bila je Neda Ukraden u vrućim pantalonama. Vesna Zmijanac se gola slikala za časopis "Zum reporter" osamdesetih, a pravi skandal izazvale su razgolićene fotografije Lepe Brene, objavljene u "Novostima 8". Brena je doživela nervni slom i otkazala četiri koncerta u već rasprodatom Domu sindikata, a "Osmici" podigla tiraž do beskonačnosti. Njen štab je pokušao čak da zaustavi rotaciju u štampariji i otkupi ceo tiraž, ali nije uspeo.

 

Kao od majke rođena


I spisateljica Anabela Basalo slikala se za "Plejboj" i to skroz gola.


- Pristaću sigurno da se slikam i za druge seksi magazine, ali nikad više potpuno naga. To sam već učinila i nema ništa novo da se vidi. Od sada ću se samo fotografisati u seksi vešu ili provokativno obučena.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online