Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 19.12.2018.
18:10
D. Jovičić A

Srpski centar krasi zajedništvo

Na redovnoj izbornoj godišnjoj skupštini Srpskog centra Štutgart izabrana je uprava, a na čelu društva ostala je i dalje Dara Vićentijević, dok su za njene zamenike izabrani Mladen Drljača Maki i Milan Dražić. Blagajnik je Valentina Sipetić, a njen zamenik Slobodan Milanović. Administrativne poslove obavljaće Nataša Bojić, a ekonom je Aleksandar Sipetić.

D. Jovičić
Raspoređeni u četiri grupe: Neki od igrača Srpskog centra Štutgart
D. Jovičić

U upravu su izabrani i Mihaela Drljača, Darko Mirković, Miloš Stojinović, Đoko Đokić, Vesna Zujević, Jovana Kovačević, Jelena Tucić i Goran Gajić, dok upravu omladinskog odbora sačinjavaju Nina Đokić, Tanja Bojić i Ivan Kulijer. Umetnički rukovodilac folklornog ansambla je Saša Vićentijević, a koordinator za nošnje Zorica Mirković.

Srpski centar Štutgart posle četiri godine rada ima 333 člana i verovatno je jedno je od najbrojnijih naših udruženja u Nemačkoj.

- Sa velikim ponosom gledamo iza sebe i na ostvarene rezultate. Imamo ukupno 155 igrača u četiri folklorne grupe, koje naizmenično nastupaju na raznim manifestacijama i našim proslavama. Folklor je za nas osnova zajedništva. Omladini želimo da prenesemo obavezu čuvanja tradicije i da razvijaju prijateljstva za sebe. Takođe, da se zajedno može mnogo toga prebroditi - kaže Dara Vićentijević, stara-nova predsednica Srpskog centra Štutgart.

Ona navodi da je u upravi 21 član kako bi na najbolji način pokrili sve aktivnosti i podelila odgovornost.

- U upravi se nalazi i omladinski odbor kako bi mladi naučili da imaju obaveze i odgovornost. Srpski centar je član mnogih institucija u Štutgartu, učestvujemo u mnogim događajima sa željom da što bolje predstavimo srpsku zajednicu uz naš moto "Folklor u krvi i to je to" - ističe Dara Vićentijević.

Dođite na druženje

- Veliko hvala našem koordinatoru nošnje Zorici Mirković i ekipi žena koje brinu da su nam nošnje uvek sređene i pripremljene za nastupe. Veliku podršku umetnički rukovodilac folklora Saša Vićentijević ima u Nataši Bojić, Sahri Zubak, Simonu Stojčevskom i Denisu Novakoviću. Svako ko ima želju da se smeje lepim stvarima, ko voli dešavanja u vezi sa folklorom, putovanja, zajednička slavlja i sve što čini druženje može da nam se pridruži - navodi Dara Vićentijević.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online