Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 15.05.2019.
20:10
B. Miličić - Vesti A

Od "Sile nebeske" do "Sunčane strane"

Crkveni centar u Minhenu bio je u subotu treće mesto gde je javnosti predstavljen CD "U vreme ono", čiji su autori arhimandrit Timotej, starešina manastira Vaznesenja u Ovčarsko-kablarskoj klisuri i muzičar Asim Sarvan iz Beograda, osnivač nekada vrlo popularne grupe S vremena na vreme.

B. Miličić
Arhimandat Timotej, Asim Sarvan i Grirogije Pećanac

U prisustvu više od 50 posetilaca, među kojim su bili i protojerej Predrag Gajić, starešina hrama Sv. Jovana Vladimira kralja srpskog i jerođakon Stefan Jugović, program je vodila članica Crkvenog hora Sara Ilić.

O nastanku muzičkog izdanja govorio je arhimandrit Timotej, napominjući da njegovo poznanstvo sa Asimom Sarvanom traje 20 godina a čitavu deceniju su radili na pripremi ovog CD. Autor teksta četiri kompozicije je arhimandrit Timotej, među kojim je i "Vitezu svetom - vladici Nikolaju", a tekst za četiri kompozicije napisao je Asim Sarvan, koji je uradio muziku i aranžmane za sve pesme i učestvovao u njihovom izvođenju svirajući gitaru. Zanimljivo je da se među 10 kompozicija na CD nalazi i pesma Matije Bećkovića "Lažne mi puteve pod noge poturaju". Predstavljanje ovog CD započelo je pesmom "Silo nebeska" Asima Sarvana čije izvođenje je pratio video-zapis iz Ovčarsko-kablarske klisure.

B. Miličić
Posetioci su uživali u muzičkom programu

Promociju su podržali članovi hora pri hramu Sv. Jovana Vladimira kralja srpskog iz Minhena, kojim diriguje Jelena Stojković izvodeći jednu liturgijsku kompoziciju, a onda su zajedno sa Asimom Sarvanom i Grigorijem Pećancem, koji je svirao gitaru, otpevali pesmu posvećenu vladici Nikolaju Velimiroviću i narodnu pesmu "Ajde, Jano".

Posetioci su uživali u ovom programu, pogotovo u delu kojim je stariju generaciju Asim Sarvan podsetio na grupu S vremena na vreme. Izvodeći dve njihove najpopularnije kompozicije "Sunčana strana ulice" i "Moj svet", on je probudio dosta emocija kod publike i skoro horsko pevušenje. Zatim su se predstavili bračni par Olga Holodnaja iz Rusije i Marino Kolina iz Argentine koji svirajući violinu i bubnjeve nastupaju kao "Olga šou".

Bilo je ovo po mnogo čemu neobično veče. Arhimandrit Timotej i Asim Sarvan nastavljaju svoje putovanje širom Srbije, ali i u dijaspori.

Bračni "vulkan"

Neobična muzička kombinacija violine i bubnjeva dueta "Olga šou" koje su svirali Olga Holodnaja i njezin suprug Marino Kolina, bila je pravo iznenađenje za posetioce. Njihov virtuozitet i energija na pozornici koji su ličili na pravi muzički vulkan, izazvali su pravu buru oduševljenja, pa su posle "glavnog" dela programa još jednom izašli na scenu zajedno sa članovima hora i duom gitara Asim Sarvan-Grigorije Pećanac.


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online