Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 20.11.2018.
14:30
R. Lukić - Vesti A

Dabetić za miran san

Sunce, iako novembarsko na stadionu Sparte u Langenhagen u nedelju je u poslednjem jesenjem kolu toplo ogrejalo naše mnogobrojne navijače kojima su njihovi ljubimci u uzbudljivoj i zanimljivoj utakmici, za kraj sezone poklononili pobedu. Rezultatom 5:2 pobeđen je glavni rival Burgdorf koji ih je s poslednjih nekoliko pobeda sa petog potisnuo na sedmo mesto. Dugovi su izravnati, JU 96 se sa 19 bodova vratio na svoje "pretplaćeno" peto mesto, a susedi će morati da prezime iza naših leđa, na šestoj poziciji.

R. Lukić
Ekipa za priču: FK JU 96 pred početak utakmice

Grupa naših navijača za vreme zagrevanja pred početak utakmice, skeptično je zaključivala kako su igrači rivala mladi i brzi i da nam petica ne gine. Glavom je sumnjičavo klimao i trener Nedeljko Mičić.

- Oni možda i jesu brži, ali mi smo bolji tehničari - kategorično je tvrdio jedini optimist , predsednik Radivoj Mataruga, koji je verovao u svoje momke. I bio je u pravu. Utakmica se dugo igrala na protivničkoj polovini , dok jednom Dejanu Blagojeviću koji se posle operacije kolena tek vratio u ekipu nije "prekipelo". Snažnim udarcem u 27. minutu nemilosrdno je zatresao mrežu favorizovanih protivnika . Pet minuta kasnije rivali su izjednačili, a u 38. minutu i poveli. Skeptike je, ipak, u 40. minutu osporio odlični, top strelac Dabetić. Na odmor se otišlo sa utešnim 2:2.

U 60. minutu za reč se sjajnim pogotkom ponovo javio Dabetić, a golom iz gužve u 70. minutu podržao ga je snalažljivi Milosavljević. Pored veterana Šunića i Trifunovića koji su držali konce igre, posle povrede Bućana ušao je i treći veteran Ranko Zekić, dokazani "gospodar sredine terena." Iako su protivnici naprosto kidisali na naš gol, Dabetić im je granatom sa dvadesetak metara napokon u 79. minutu pokopao sve nade. Bilo je to ove sezone 11. gol i drugi het-trik našeg najboljeg strelca.

Za ovu pobedu svi su se lavovski borili , a ako koga treba istaći onda su to pored gore pomenutih, svakako korpolentni, neprelazni Nikola Mičić i uvek sigurni golman Leko Bulatović koji je i na ovoj utakmici odbranio hrpu "neodbranjivih" šuteva.

JU 96: Bulatović, Bućan (Zekić), Rups, Šunić, Trifunović, Al Jastin (Zogović), Šnajder (Milosavljević), Nikola Mičić, Blagojević, Geldof, Dabetić.
Prolećna sezona startuje 10. marta, a naša ekipa s treninzima počinje 8. februara.

Humano sa navijačima

Prvotimci FK JU 96 u nedelju, 25. novembra, sa svojim "old tajmerima" odigraće utakmicu solidarnosti. U klubu su odlučili da priteknu u pomoć jednom dugogodišnjem članu kojem je nedavno u saobraćajnoj nesreći teško povređena ćerka, a neočekivano mu je obolela i supruga. Predsednik Mataruga apeluje na navijače i sve plemenite ljude da u nedelju tačno u podne dođu na stadion Sparte u Langenhagenu (Emil Berliner str. 40). Utakmica će početi u 13.00 sati.


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online