Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 03.01.2019.
21:10
O. Đoković - Vesti A

Kod Veseljaka najveselije

Još jedna otišla i još jedna Nova došla. U Parizu je bilo bez snega, dok je zimsko toplo vreme dodatno podgrevala novogodišnja noć koja uvek u Srbima raspali sve dimenzije nostalgije. O tome je u restoranu Le Baržo (Veseljaci), gde gazduje bivši rukometni reprezentativac Dejan Lukić, i te kako računa vodio kvartet Čivijaši u sastavu Ahmet (violina), Bane (gitara), Nikola (harmonika) i Mile (bas), koji slikovito objasniše da im je repertoar od "Silvane do Nirvane i od Jana Gilana do Babić Milana".

O.Đoković
Svi bi na odmor: Nećko, Alen, Faik, Mevlida, Majda, Ema i Jasmina

Na opojnosti mirisa u kuhinji Baržoa pozavideli bi i proizvođači slavnog parfema Šanel, na šta kuvari Ivan Živić iz Kragujevca, Željko Spasić iz Kladova i tamnoputi Sila iz Malija saopštavaju da su se "onako naradili", da su im udarna jela teletina ispod sača i stek baržo, a kako je restoran pun - i njima je srce puno. Konobari Nemanja, Milena, Ivana i Sebastijan otkrivaju da su u pripremama za ovu noć savesno vežbali trčanje.

Široko nasmejana, stomatolo,g Bratislava Banović je u društvu Milisava i Zorice Marković. Njih troje ovako nižu novogodišnje želje:

- Mir, ljubav, više unuka i put oko sveta.

Na tu skromnost, ne obazirući se na prisustvo supruge Jasmine, sa susednog stola svoj san je obelodanio pisac Dragan Marinković:

- Monika Beluči.

Majstori kuhinje: Sila, Željko i Ivan

Okuražio se i Mile Pejić, te i on, ne trepnuvši pored supruge Mirjane, izgovori kako bi voleo da ga do kraja života služi Milena, na svetu najbolja konobarica. Izgleda i Mirjana se usaglasila.
To veselo društvo, poreklom iz Loznice, Bijeljine, Negotina, s Kosova, čine i Jasmina i Branko Ivanišević i Dragica i Milorad Stankić, a ponosni na predvodnika autora Dragana, pohvališe njegovu pozorišnu predstavu "Bog, đavo i ja" koju je odradio u Šapcu i Tuzli, na redu je Prag, pregovari teku za Minhen i Pariz.

A kako su lepo nazdravljale Biljana Jeličić i Slađana Zdravković!

Naspram njih Zeničanin Osman Turković i Dobojlija Senad Omerović koji, ko bi ga znao da li u šali ili zbilji, reče:

- Doveo sam ljubavnicu, a želja mi je da se pomirim sa suprugom.

Navijeni na raspevano raspoloženje su i Jelena, Maja i Dragica, dok jači pol Ivan, Rado, Pero i Dominik ovakvu želju osmisli:

- Ko koga stigne, a neka svako tumači kako hoće.

Članovi Saveza Srba Francuske

Ljupka Ema (9) kaže da joj se muzika najviše dopada, a kao najmlađa slavljenica Nove godine pojačala je društvo Nećka, Alena, Faika, Mevlide, Majde i Jasmine, kojima horska želja bi da odu na tromesečni odmor.

Nije loše, ali stoji i pitanje da li bi im, posle ovolikog novogodišnjeg ludovanja, bila dovoljna i ta tri meseca odmora.

U Prizrenu 2020.

Savez Srba Francuske odenuo se u veselje. Iz, od Pariza 60 kilometara udaljenog Epona došli su Romeo Milošević i Ivica Jović (inače zamenik gradonačelnika), sačekali ih Nikola Todorović i Goran Stanković, uz njih cvrkuću Anita, Olivera, Sofi i Tatjana, a zajednička im želja da 2020. dočekaju u Prizrenu.

Kantan voli dunjevaču

Među poslednjim je u Baržo stigao Dragan Maks Maksimović, u pratnji
Žakline Zorić i kosookih Kantana i Lili, iz Laosa.

- Kantan svojevoljno postade Srbin. Vodio sam ga na Kupusijadu u Srbiju, vodio ga u manastir Žiču... Upoznajem ga sa našim ljudima. Redovno ga vodim na ručak Kod Milenceta. A što Kantan voli rakiju, dunjevaču! - prijavljuje Maks.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online