Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 18.04.2019.
22:15
O. Đoković - Vesti A

Gradonačelnik druguje sa Srbima

Pre nekoliko dana u opštinskoj sali pariskog predgrađa Dransi održan je koncert Biseri lastu dočekuju. U goste KUD-u Biseri došla su društva Mladost, Izvor i "Abrašević", a sve ih je srdačno pozdravio gradonačelnik Žan-Kristof Lagard. U sali je 700 zemljaka aplauzima pozdravilo nadigravanje etno majstora koji su atmosferu doveli do vulkanskog usijanja, a u nastupima je uživao i mesje Lagard.

O. Đoković
Uvek puna sala: Nastup KUD bISERI

U Dransiju bi KUD-u Biseri sve bilo teže da nije gradonačelnika Lagarda. Članovi našeg udruženja se diče time što je prvi čovek opštine njihov bliski drugar i prijatelj. Gradonačelnik je Biserima omogućio prvoklasne uslove za rad, širom otvorio vrata baletske sale s ogledalima, teatar im daje za spektakle, a posebno je vredna Srpska kuća u kojoj godinama Biseri održavaju sastanke, prikupljaju humanitarnu pomoć, organizuju izložbe i druge programe, tamo druguju, slave, dočekuju prijatelje.

Na svakom nastupu Biserovih folkloraša predsednik opštine je u publici, obavezno poskoči do scene izgovori reči dobrodošlice i naklonosti Srbima.

Žan-Kristof Lagard za "Vesti" kaže da ima samo reči hvale za srpsku dijasporu.

- Kako sam i potpredsednik Grupe francusko-srpskog prijateljstva, mogu bolje da procenim od koliko je velike koristi za Francusku i Evropu saradnja sa srpskom dijasporom na planu kulturnog i ekonomskog bogatstva. Godinama sam uz srpska udruženja, a najviše uz KUD Biseri i Oro i dobro sam se osvedočio u vaše tradicionalne vrednosti. Impresioniran sam fantastičnim kapacitetom i snagom kojom svoje nasleđe prenosite sa generacije na generaciju.

Gradonačelnik ističe da je srpska zajednica u potpunosti integrisana u sve modele Francuske Republike.

- Oduševljava me što vidim koliko je Srba izabranih u naša zvanična republička tela. Vaš preduzetnički i kulturni dinamizam je veliko bogatstvo i za našu zemlju, zato ste primer uspešne integracije.

O. Đoković
Reči dobrodošlice: Žan-Kristof Lagard i Đuro Ćetković

Pravi čovek na pravom mestu

Koliko Žan-Kristof Lagard voli Srbe nastanjene u Dransiju, toliko Srbi cene njega, uvek ističući zahvalnost za sve što im je priuštio. Neko bi pomislio da je naše gore list, prisan, širok, jednostavan, svakome pristupačan, a pod kožu se uvukao i svim meštanima Dransija koji ovako prosuđuju:

- Pravi čovek na pravom mestu.

Taj njihov gradonačelnik je visoko vrednovan i u Francuskoj, poslanik je regije Sen-Sen-Deni, predsednik Saveza demokrata i nezavisnih (UDI) i na vrhu je njihove liste za Evropske izbore 2019. godine. Posreći li mu se na glasanju 26. maja, "biće meda" i za Srbe, jer im nikad neće okrenuti leđa kao što ni do sada nije priznao nezavisnost Kosova ili kao što glasno osuđuje NATO bombardovanje.

Ponosni na poreklo

Predsednica KUD Biseri je Aleksandra - Aki Milošević (26) koja predvodi 700 članova (uključujući i roditelje), a izvanredno sarađuje sa Bojanom Stefanovićem, predsednikom Saveza srpskog folklora Francuske. Zajednički moto njihovog delovanja je:
Ponosni na svoje poreklo za šta su dobili pohvalu i od gradonačelnika Lagarda.

O. Đoković
Saradnici: Aleksandra Milošević i Bojan Stefanović

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online